Κοινωνία

Αριστεριστές εκμεταλλεύονται την κραυγή των νησιωτών-Διαδήλωση στο Σύνταγμα το απόγευμα

Με τον πιο χυδαίο και επαίσχυντο τρόπο ομάδες αριστεριστών εκμεταλλεύονται την εύφλεκτη κατάσταση στα νησιά με το μεταναστευτικό και ετοιμάζονται για... “αντάρτικο πόλεων”.

Επηρεασμένοι και από τα γεγονότα με τις εκκενώσεις των καταλήψεων και την “σκούπα” της ΕΛ.ΑΣ, προσπαθούν να αποκτήσουν κοινωνικό έρεισμα εμφανιζόμενοι ως προασπιστές των συμφερόντων του λαού! Το θέμα είναι τι είδους αντίποινα ετοιμάζουν από σήμερα το απόγευμα κι όλας, ιδίως όταν το σύνθημά τους είναι “να απελάσουμε τον Μητσοτάκη”!!

Η αυτοαποκαλούμενη “ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ” (ΚΕΕΡΦΑ) καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης για “την εξέγερση στα νησιά και ενάντια στις φυλακές προσφύγων και τα ΜΑΤ” σήμερα το απόγευμα στο Σύνταγμα στις 6μμ.

Ζητάει βέβαια κινητοποιήσεις σε όλες τις πόλεις, και διαμηνύει:

“Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες, έξω τα ΜΑΤ, απελάστε τώρα τον Μητσοτάκη!

Γενική Απεργία αλληλεγγύης στους απεργούς στα νησιά τώρα!”

 

Στο μανιφέστο της κατηγορεί την κυβέρνηση ότι οργάνωσε “στρατιωτικού τύπου απόβαση στα νησιά με εκατοντάδες δυνάμεις των ΜΑΤ να εισβάλλουν από τα λιμάνια αντιμετωπίζοντας τους εργαζομένους, την νεολαία, τους αγρότες και τους ψαράδες, το κόσμο της αλληλεγγύης στους κατατρεγμένους πρόσφυγες ως εσωτερικούς εχθρούς”. Την παρομοιάζει μάλιστα με “το κράτος του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστίνιων” υποστηρίζοντας πως έχει μετατρέψει τα νησιά “σε περιοχή όπως η λωρίδα της Γάζας, σε νησιά του απαρτχάιντ”

“Ο κόσμος στα νησιά της έχει γυρίσει την πλάτη και είναι στο πλευρό των προσφύγων! Χθες βρέθηκαν στα λιμάνια και στους τόπους επίταξης χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες δίνοντας την μάχη ενάντια την απόβαση των ΜΑΤ. Είμαστε ολόψυχα μαζί τους! Χαιρετίζουμε τα καλέσματα των συνδικάτων στη Λέσβο και τη Χίο, του Εργατικού Κέντρου και του παρατήματος της ΑΔΕΔΥ για απεργιακές κινητοποιήσεις για να μην χτιστούν με την βία των ΜΑΤ και τα χημικά φυλακές προσφύγων τύπου Άουσβιτς. Οι μαθητές του ΓΕΛ Μανταμάδου έδειξαν το δρόμο της αντίστασης και της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες με την κινητοποίηση τους. Καλούμε τα συνδικάτα, την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, τα εργατικά κέντρα και τις ομοσπονδίες , όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία να καλέσουν τώρα Γενική Απεργία αλληλεγγύης στην εξέγερση στα νησιά. Είναι ώρα να τσακίσουμε την εκστρατεία καταστολής και ρατσισμού της κυβέρνησης της ΝΔ, υπερασπίζοντας τις ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα όλων ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών. Δεν θα επιτρέψουμε διάσπαση της εργατικής τάξης και μετατροπής των προσφύγων σε αποδιοπομπαίους τράγους για την αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής, που σπέρνει την φτώχεια με τον σφαγιασμό της κοινωνικής ασφάλισης , την διάλυση της παιδείας και της υγείας, τις απολύσεις εργαζόμενων και συμβασιούχων. Η απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ να στείλει με καράβια τα ΜΑΤ στα νησιά για να επιβάλει την αρπαγή γης με επιτάξεις με στόχο την άμεση ανέγερση φυλακών για τους πρόσφυγες είναι μια τεράστια πρόκληση για τη Λέσβο, το νησί της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς, των γιαγιάδων που υποδέχτηκαν τις μωρομάνες και τα παιδιά τους, των εργαζόμενων και της νεολαίας που στήριξαν το κατατρεγμένο προσφυγόκοσμο. Είναι πρόκληση για όλο τον κόσμο στα νησιά” αναφέρει.

Και βέβαια οι μάσκες πέφτουν για τον σκοπό όλης αυτής της έξαρσης όταν παρακάτω στην ανακοίνωση, αφήνει πίσω το μεταναστευτικό και εμπλέκει τις συντάξεις, τις απολύσεις στον ΟΤΕ, τα σχολεία, τα νοσοκομεία και κερασάκι στην τούρτα οι προσλήψεις αστυνομικών “για να βγάζουν πιστόλια μέσα στην ΑΣΟΕΕ”

“Μαζί με τους πρόσφυγες από τα καμπ σε κοινές κινητοποιήσεις!” καταλήγει και ζητάει ανοικτά σύνορα, ελεύθερη μετακίνηση και όχι εγκλωβισμό στα νησιά.

“Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι, ώρα να απελάσουμε τον Μητσοτάκη!”....

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...