διαβατηρια
Κοινωνία

Αστυνομικοί πουλούσαν πλαστά διαβατήρια έως και 40.000 ευρώ!!!

Κύκλωμα στο οποίο συμμετείχαν αστυνομικοί έβγαζε διαβατήρια για κακοποιούς, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης, έναντι ταρίφας χιλιάδων ευρώ.

Συγκεκριμένα ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν σήμερα από τον εισαγγελέα, σε βάρος 33 μελών κυκλώματος, μεταξύ των οποίων είναι έξι αστυνομικοί, που εξέδιδαν και προμήθευαν με διαβατήρια αλλοδαπούς κακοποιούς, δύο χρόνια σχεδόν μετά την σχετική δικογραφία που είχε υποβάλει για την υπόθεση η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το 2018, μετά από μακροχρόνια έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, που υπέβαλε και την σχετική δικογραφία, ενώ οι αστυνομικοί είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και σε βάρος τους διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, η οποία είναι ακόμα σε εξέλιξη, καθώς δεν είχε προχωρήσει η ποινική διαδικασία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ πρόκειται για πέντε αστυφύλακες και έναν ανθυπαστυνόμο που υπηρετούσαν στα αστυνομικά τμήματα Παγκρατίου, Βριλησσίων, Ελευσίνας και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών.

Οι αστυνομικοί και οι συνεργοί τους εξέδιδαν τα διαβατήρια για Αλβανούς κυρίως κακοποιούς, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν ακόμα και ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης, ή σε άλλους που ήθελαν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά στην Ελλάδα στήνοντας επιχειρήσεις - βιτρίνες.

Από την δραστηριότητα αυτή αποκόμισαν μεγάλα κέρδη, καθώς η «ταρίφα» κυμαινόταν από 5.000 έως 40.000 ευρώ κατά περίπτωση.

Ανάμεσα στους έξι αστυνομικούς είναι γυναίκα που υπηρετούσε στο υπασπιστήριο πρώην Αρχηγού, ο οποίος όμως την απομάκρυνε όταν ενεπλάκη το όνομα της στην έρευνα, ενώ οι υπόλοιποι υπηρετούσαν σε υπηρεσίες που μπορούσαν να εκδίδουν τα πλαστά έγγραφα.

Μετά την υποβολή της δικογραφίας ο εισαγγελέας διέταξε την συνέχιση της έρευνας, η οποία ολοκληρώθηκε και συμπληρώθηκαν τα στοιχεία με βάση τα οποία ασκήθηκαν οι ποινικές διώξεις.

Για την εξάρθρωση του κυκλώματος υπήρξε συνεργασία και με ξένες προξενικές αρχές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ