Γιώργος Κοτανίδης
Κοινωνία

ΕΔΕ μετά τις καταγγελίες για ιατρικό λάθος στο θάνατο του Κοτανίδη

Απαντήσεις στα ερωτήματα που τίθενται από συγγενείς και φίλους του Γιώργου Κοτανίδη αναφορικά με το αν υπήρξε ή όχι ιατρικό λάθος που οδήγησε στο θάνατό του αναμένεται να δώσει η ΕΔΕ που διετάχθη, όπως γνωστοποίησε με δηλώσεις του στο ethnos.gr ο Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), Παναγιώτης Στάθης.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του ethnos.gr, η ΕΔΕ διετάχθη προκειμένου να υπάρχει το ημερολόγιο της ιατρικής εξέλιξης αλλά και για να βρεθεί όλο το απαραίτητο αποδεικτικό υλικό για το χειρισμό της κατάστασης της υγείας του άτυχου ηθοποιού.

Οι καταγγελίες των φίλων του

Σύμφωνα με καταγγελίες συναδέλφων και φίλων του, μια σειρά λαθών και αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις που δεν πήγαν καλά στέρησαν τη ζωή από τον ηθοποιό Γιώργο Κοτανίδη.

«Ξέρω ότι όλα ξεκίνησαν από έναν ειλεό και από έναν κακό χειρισμό κατέληξε να έχει πρόβλημα στην καρδιά» δήλωσε στο χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Κώστας Αρζόγλου.

Ο Γιώργος Κοτανίδης μπήκε τις γιορτές στο νοσοκομείο για μια επέμβαση ρουτίνας. Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, κάτι όμως πήγε στραβά όπως λένε οι συνάδελφοί του και έφυγε ξαφνικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Υβόννη Μαλτέζου σχολίασε: «Το μάθαμε πριν από τρεις ημέρες ότι ο Γιώργος ήταν στην εντατική. Ξέραμε ότι θα μπει για μια εγχείρηση ρουτίνας τα Χριστούγεννα, μάθαμε ότι χειρουργήθηκε, ότι δεν πήγε καλά η εγχείρηση, δεύτερη φορά και τρίτη φορά μέσα σε έναν μήνα.

Καταλάβαμε ότι κάτι δεν πήγε καλά με τα χειρουργεία. Έφυγε άδικα». «Απίστευτο. Μας αποχαιρέτησε ξαφνικά- θύμα ιατρικής αμέλειας;- ο φίλος μας Γιώργος Κοτανίδης» ανέφερε o Γρηγόρης Ψαριανός.

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος ήταν και το άρθρο του δημοσιογράφου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου στο tvxs.gr:

Αυτό που δεν χωνεύεται είναι ότι έφυγε τζάμπα. Πάλεψε σαν θηρίο έναν ολόκληρο μήνα στην εντατική, με το ίδιο σθένος και θάρρος που είχε αγωνιστεί εναντίον της δικτατορίας.

Και αυτό που δεν μπόρεσαν να του κάνουν οι βασανιστές του και οι σφαίρες, «κάτι κόκκινες φλογίτσες στο σκοτάδι» όπως περιέγραφε τους πυροβολισμούς το βράδυ της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, το έκαναν οι «τρεις χάριτες», θα ειρωνευόταν ο ίδιος, σε ένα νοσοκομείο που πήγε για μια εγχείρηση ρουτίνας: η αδιαφορία, η ανευθυνότητα και η ανικανότητα είναι που τον σκότωσαν, αναφέρει μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ