κοιμητήριο Πλατύ Μεσσηνίας
Κοινωνία

Μεσσηνία: Συνελήφθησαν οι δράστες της βεβήλωσης του Κοιμητηρίου

Η υπόθεση της βεβήλωσης του κοιμητηρίου στην κοινότητα Πλατύ στη Μεσσηνία μπορεί να εξιχνιάστηκε, ωστόσο οι μακάβριες εικόνες, με τη νεκρή γυναίκα σε εδραία θέση να κοιτά την είσοδο, που αντίκρισαν οι κάτοικοι τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου εξακολουθούν να παραμένουν ζωντανές στις μνήμες τους.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί ένας 21χρονος για κλοπές, ένας 16χρονος και δυο 12χρονοι, οι οποίοι παρά το νεαρό της ηλικίας τους, κατάφεραν εκτός από τις φθορές σε 6 τάφους του νεκροταφείου, να προχωρήσουν στην πιο φρικαλέα πράξη, καθώς έβγαλαν από τάφο την σορό μιας νεκρής σε προχωρημένη σήψη.


Όπως αναφέρει στο newsit.gr o πρόεδρος της κοινότητας Σπύρος Μαρούλης, για τις εφιαλτικές εικόνες είχε ενημερωθεί με επιστολή μέχρι και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. “Εμένα αυτό που με ενδιέφερε σε πρώτη φάση ήταν να εξιχνιαστεί η ιστορία που πραγματικά μας προκάλεσε μεγάλο σοκ. Ξέρεις τι είναι να πηγαίνεις στο κοιμητήριο και να βλέπεις όλα αυτά τα χάλια;

Πραγματικά απορώ που βρήκαν το κουράγιο και το θάρρος να κάνουν όλα αυτά και ειδικά να βγάλουν τη νεκρή από τον τάφο της. Δύσκολα θα ξεχάσουμε όσοι ζήσαμε τι σκηνές αυτές”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Σχετικά με τα όσα είχαν διαδραματιστεί την ημέρα εκείνη στο χώρο του κοιμητήριο ο πρόεδρος είχε σημειώσει μεταξύ άλλων στην επιστολή του προς τον υπουργό:

“Την ημέρα Δευτέρα 16/12/2019 και περί ώρα 2-3 μ.μ. άγνωστοι εισήλθαν στο κοιμητήριο του χωριού της κοινότητας, αρχικά καταστρέφοντας μνήματα του κοιμητηρίου, βγάζοντας και πετώντας οστά νεκρών σε μεγάλη απόσταση εντός του κοιμητηρίου. Η φρικαλεότητά τους δεν έμεινε μόνο εκεί. Αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι και θα θέλαμε την άμεση παρέμβασή σας είναι η απάνθρωπη πράξη, όπου ξέθαψαν γυναίκα από οικογενειακό τάφο.

Το σώμα της γυναίκας όπου ήταν σε προχωρημένο στάδιο σήψης, το μετέφεραν και το τοποθέτησαν σε εδραία θέση, έτσι ώστε να κοιτά την είσοδο του νεκροταφείου. Αντιλαμβάνεστε το θέαμα που αντίκρισαν οι πρώτοισυγγενείς και φίλοι των νεκρών που έχουν ταφεί στο κοιμητήριο, ήταν κάτι το οποίο δεν το χώρα ο ανθρώπινος νους. Οι στιγμές που ακολούθησαν με την οικογένεια την νεκρής γυναίκας να κληθεί ουσιαστικά να κηδέψει για άλλη μια φορά το αγαπημένο της πρόσωπο που πρόσφατα είχε φύγει από τη ζωή, δεν μπορούν να περιγραφούν”.

Από την ανακοίνωση της Αστυνομίας προκύπτει ότι...

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων (4) ημεδαπών, 21χρονου και τριών (3) ανηλίκων, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και προσβολή μνήμης νεκρού.

Πιο αναλυτικά, ο προφυλακισθείς βρέθηκε στο Πλατύ τους τελευταίους δύο μήνες γιατί ερωτεύτηκε μια τσιγγανοπούλα από εκεί. Νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης διέρρηξε ένα κρεοπωλείο στο χωριό αλλά δεν πήρε τίποτα, ενώ μπήκε στη συνέχεια δίπλα, στο σπίτι του κρεοπώλη. Ομως δεν υπολόγισε ότι αυτός ήταν μέσα κι έτσι κατέληξε κυνηγημένος από την ΟΠΚΕ στον Αγιο Κωνσταντίνο Αρφαρών, όπου και συνελήφθη. Στη συνέχεια προσήχθη στην Ασφάλεια, όπου προέκυψαν στη διάρκεια της προανάκρισης και οι υπόλοιπες κλοπές και διαρρήξεις.

Σε ό,τι αφορά τη δράση του στη Μεσσηνία από 12 Δεκεμβρίου έως και 23 Ιανουαρίου, "χτύπαγε" σπίτια και αυτοκίνητα σε Πλατύ, Αγ. Φλώρο, Αρφαρά και Αγ. Κωνσταντίνο. Αυτός διέρρηξε και λεωφορείο του ΚΤΕΛ στα Αρφαρά και πήρε το ραδιόφωνο. Εμπαινε σε σπίτια απ' όπου έλειπαν οι ιδιοκτήτες παραβιάζοντας παράθυρο ή τα έβρισκε ανοιχτά και έπαιρνε ό,τι έβρισκε μπροστά του: μικροποσά, τηλεοράσεις κ.λπ. Σε μια περίπτωση, σε εξοχικό σπίτι, ξήλωσε την εσωτερική πόρτα και ένα παράθυρο. Από αυτοκίνητα έσπαζε το παράθυρο, ενώ την περίοδο του λιομαζώματος, έσπαζε αυτοκίνητα για να αρπάξει αλυσοπρίονα και λάδι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ο νεαρός Ρομά κατέβηκε από την Αθήνα πριν δύο μήνες και ζούσε στο Πλατύ συνεχίζοντας την εγκληματική δράση που ξεκίνησε από τα 9 του χρόνια. Αυτός φέρεται να παρέσυρε έναν 15χρονο και δύο μικρότερους ομοφύλους του κάτω των 13 ετών να πάνε στο νεκροταφείο για να κλέψει το παγκάρι. Αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος δεν το παραδέχεται, ωστόσο υπάρχουν μαρτυρίες ότι με το που μπήκαν στο νεκροταφείο έσπασε τον τάφο της γυναίκας, γιατί αυτόν βρήκε πρώτο μπροστά του, προκειμένου να ψάξει για χρυσαφικά. Οι δύο μικρότεροι Ρομά όταν είδαν να βγάζει έξω το πτώμα της γυναίκας και να το ακουμπά αντικριστά στον τάφο, φοβήθηκαν και έφυγαν. Εμεινε ο 15χρονος και ο 21χρονος συνέχισε τους βανδαλισμούς στους τάφους και την εκκλησία του νεκροταφείου. Οπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για ένα άτομο χωρίς κανέναν φραγμό.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ


Στις 16 Δεκεμβρίου οι κάτοικοι αντίκρισαν έξι μνημεία κατεστραμμένα και ένα πτώμα γυναίκας γνωστού γιατρού της Καλαμάτας βγαλμένο από τον τάφο και τοποθετημένο απέναντι από εκεί που βρισκόταν ενταφιασμένο. Οι βέβηλοι έδρασαν μεταξύ 2 και 3 το μεσημέρι. Μπήκαν αρχικά στον οικογενειακό τάφο και έβγαλαν έξω το πτώμα προκαλώντας με την πράξη τους αυτή σοκ στην κοινή γνώμη, ενώ όλο το χωριό ξεσηκώθηκε.

Ο τάφος της γυναίκας ήταν ο πρώτος που αντίκρισε μπροστά του, ενώ έβγαλε έξω το πτώμα γιατί ήθελε να ψάξει αν τάφηκε με κάποιο χρυσαφικό για να το κλέψει. Όπως περιγράφουν πηγές της “Ε”, το τράβηξε από τα πόδια για να το βγάλει και όπως το ακούμπησε αντικριστά στον τάφο, έτσι έμεινε.

Οι υπόλοιποι πέντε τάφοι στους οποίους έσπασαν τις πλάκες και κατέστρεψαν ανήκαν σε άνδρες, ενώ ένας από αυτούς είχε μέσα κασέλα με οστά τα οποία έχυσαν μέσα στο μνήμα. Θυμίζουμε ότι αναστάτωση προκάλεσαν και στην εκκλησία του νεκροταφείου, στην Αγία Τράπεζα και σε καντηλιέρι, πέταξαν εικόνα και προσπάθησαν να διαρρήξουν και το παγκάρι χωρίς επιτυχία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...