ΑΜΕΑ
Κοινωνία

ΑμεΑ: Η καθημερινή μάχη της 20χρονης Ανθής για να φτάσει στο Πανεπιστήμιο (βίντεο)

Απροσπέλαστες και αφιλόξενες συνεχίζουν να παραμένουν οι πόλεις μας για τα άτομα με αναπηρία. Στη Θεσσαλονίκη, η 20χρονη φοιτήτρια Ανθή Ιωαννίδου που κινείται με αμαξίδιο, αδυνατεί να προσεγγίσει τη σχολή της. Η κάμερα του Οpen TV καταγράφει την καθημερινή της «μάχη» με τη συλλογική αδιαφορία, ενώ η ανάδειξη του θέματος πυροδότησε παρέμβαση του δήμου.

«Λίγα μέτρα μετά την έξοδο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας υπάρχει θέμα» αναφέρει η Ανθή. «Τα πεζοδρόμια είναι πολύ στενά και δεν χωράω με τίποτα από καμία πλευρά», λέει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ανθή κινείται με κίνδυνο της ζωής της πάνω στο δρόμο, καθώς δεκάδες αυτοκίνητα περνούν σε απόσταση αναπνοής από δίπλα της. Ακόμη και από το οδόστρωμα θα φτάσει στη στάση για να πάρει το λεωφορείο για το σπίτι της. Ο οδηγός θα κατέβει για να τοποθετήσει την πτυσσόμενη ράμπα και να ανέβει στο όχημα, όπως υποχρεούται, αλλά όπως εξηγεί η Ανθή δεν είναι κάθε μέρα τόσο τυχερή. Πολλές φορές οι οδηγοί λένε τη δικαιολογία ότι δεν έχουν τη δικαιοδοσία να πιάσουν το αμαξίδιο, άλλοι λένε ότι δεν έχουν χώρο και άλλοι δεν την βλέπουν καν. «Νιώθω κάπως ταπεινωμένη με όλο αυτό. Πρέπει να κάνω τόσο ντόρο για το αυτονόητο», λέει στην κάμερα του Open TV.

Η δημοσιοποίηση του θέματος κινητοποίησε τον δήμο Θεσσαλονίκης και διοργανώθηκε μια σύσκεψη για να αντιμετωπιστεί η απαράδεκτη κατάσταση. «Είμαι ικανοποιημένη που είχα άμεση ανταπόκριση και μακάρι να γίνουν όλα αυτά», λέει η Ανθή.

https://youtu.be/88VdPx6pVsY

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ