Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

«Πεσμένες» κυβερνητικές ιστοσελίδες – Μεταξύ αυτών και του πρωθυπουργού

Μεταξύ αυτών είναι των Υπουργείων  Εσωτερικών, Εξωτερικών, Εμπορικής Ναυτιλίας αλλά και τα site της αστυνομίας και την Πυροσβεστικής αλλά η ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από έξι μέρες,Τούρκοι χάκερς είχαν προχωρήσει σε κυβερνοεπίθεση και είχαν «ρίξει» τις ιστοσελίδες της Βουλής των Ελλήνων, της ΕΥΠ, του υπουργείου Εξωτερικών, του Χρηματιστηρίου, αλλά και του υπουργείου Οικονομικών.

Πιο συγκεκριμένα εκτός των παραπάνω ιστοσελίδων είναι εκτός λειτουργίας και οι σελίδες των υπουργείων, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Τουρισμού, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του EleftherosTypos.gr πρόβλημα εντοπίστηκε και σε ορισμένες υπηρεσίες mail των υπουργείων όπως για παράδειγμα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπου χρήστης ήθελε να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία για να στείλει e-mail και δεν λειτουργούσε.

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ τις Πέμπτης ορισμένες από τις ιστοσελίδες άρχισαν να λειτουργούν σταδιακά.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση με το ακριβώς έχει συμβεί. Αν είναι δηλαδή μια επίθεση από χάκερ ή κάποια προγραμματισμένη αναβάθμιση που έριξε τις ιστοσελίδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε ανάρτηση τους στο Facebook μία ομάδα χάκερ από την Τουρκία υποστηρίζει ότι έριξε την σελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών

σε σελίδα της στο facebook ότι αυτή «έριξε» την ιστοσελίδα του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, χωρίς προς το παρόν να επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο.

ONLAR AÇIYOR BİZ KAPATIYORUZ YETMEDİ BİRDE DANS EDİYORUZ kimsede demiyorki iyiki varsınız yunan dış işleri bakanlığında fink atıyoruz :P

Gepostet von Aslan Neferler am Donnerstag, 23. Januar 2020

Δείτε τι έβλεπε όποιος προσπαθούσε να μπει στην ιστοσελίδα του Έλληνα πρωθυπουργού:

ιστοσελίδα πρωθυπουργού

Το γεγονός αυτό προκαλεί ερωτηματικά καθώς πριν από  έξι μέρες, Τούρκοι χάκερς είχαν προχωρήσει σε κυβερνοεπίθεση και είχαν «ρίξει» τις ιστοσελίδες της Βουλής των Ελλήνων, της ΕΥΠ, του υπουργείου Εξωτερικών, του Χρηματιστηρίου, αλλά και του υπουργείου Οικονομικών.

ιστοσελίδα υπεσ

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ