Κοινωνία

Λάρισα: Αγωνία για εργαζομένους στο νοσοκομείο μετά από περιστατικό με σύφιλη

Τα αποτέλεσμα των ιατρικών εξετάσεων στις οποίες έχουν υποβληθεί, προκειμένου να διαπιστωθεί αν “κόλλησαν” από το σεξουαλικό νόσημα της σύφιλης, το οποίο έφερε κατά την κατεπείγουσα μεταφορά της στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας μια ετοιμόγεννη Ρομά, αναμένουν με αγωνία μέρα με την ημέρα γιατροί και νοσηλευτές που χειρίστηκαν το περιστατικό με την σύφιλη.

Όπως εξηγεί στο newsit.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος έχει μεν προκληθεί αναστάτωση στους κόλπους του νοσοκομειακού προσωπικού, ωστόσο η σύφιλη δεν μεταδίδεται τόσο εύκολα.

Η ενημέρωση για το περιστατικό με την σύφιλη
“24 Δεκεμβρίου 4 το μεσημέρι στην εφημερία του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας μεταφέρθηκε γυναίκα Ρομά έγκυος στο πέμπτο παιδί της προκειμένου να γεννήσει. Πράγματι στις 17:45 της έγινε καισαρική τομή. Η ίδια τα άλλα τέσσερα παιδιά της τα γέννησε στο γενικό νοσοκομείο της Λάρισας και υπήρχε ιστορικό σύφιλης.

Στο πανεπιστημιακό δεν είπε τίποτα απολύτως για την κατάστασή της, ενώ εξαιτίας του κατ επείγοντος στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε δεν τις έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις” αναφέρει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Και προσθέτει: “Το παιδί γεννήθηκε με πρόβλημα, οδηγήθηκε στη μονάδα νεογνών ενώ στις εξετάσεις που του έγιναν διαπιστώθηκε πως πάσχει από συγγενή σύφιλη. Έτσι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πάσχει και η μητέρα με αποτέλεσμα να υπάρξει αναστάτωση στο προσωπικό αυτές τις ημέρες που έγινε γνωστό”.

Σχετικά με το σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ είναι συγκεκριμένος: “Η σύφιλη δεν μεταδίδεται τόσο εύκολα, υπάρχει όμως αναστάτωση. Γιατροί και προσωπικό κάνουν όλες τις απαραίτητες εξετάσεις ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα. Το περιστατικό επειδή υπάρχει επαγγελματισμός αντιμετωπίστηκε ως μολυσματικό γι’ αυτό και μετά τον τοκετό έγινε η απαραίτητη απολύμανση στην αίθουσα τοκετού. Δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα όμως αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά η επικινδυνότητα του επαγγέλματός μας”.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ