Κοινωνία

Πρώτη η Ελλάδα στις επιλογές των Ρώσων - Βρίσκεται μέσα στην καρδιά τους για τις διακοπές τους

Η Ρωσία αγαπά την Ελλάδα, όπως φαίνεται, αφού οι Ρώσοι τη θεωρούν νούμερο ένα προορισμό για τις διακοπές τους.

Νούμερο ένα στις προτιμήσεις των Ρώσων τουριστών η χώρα μας για το 2019, κατόπιν ψηφοφορίας του περιοδικού National Geographic Travel της Ρωσίας.

Η Ρωσία «μίλησε» και η Ελλάδα «σκαρφάλωσε» στην πρώτη θέση, ως η καλύτερη χώρα προορισμού διακοπών στην παραλία για όλο το 2019 έπειτα από ψηφοφορία των αναγνωστών του National Geographic Travel της Ρωσίας.

Την άποψη ότι η βράβευση αυτή είναι πολύ σημαντική για την Ελλάδα εξέφρασε ο Πολύκαρπος Ευσταθίου, επικεφαλής του γραφείου του ΕΟΤ Μόσχας, μιλώντας στο Sputnik:

«Η Ελλάδα κατόρθωσε για μια ακόμα φορά να βρίσκεται στις κορυφαίες προτιμήσεις των Ρώσων Τουριστών. Αυτό από μόνο του έχει εξέχουσα σημασία, καθώς δείχνει ότι η χώρα μας βρίσκεται στην καρδιά των Ρώσων για διακοπές στην παραλία».

Η χώρα μας αναδείχθηκε πρώτη, με το 29% των ψήφων από τα 500.000 άτομα που συμμετείχαν στην ψηφοφορία.

Η διαδικασία της ψηφοφορίας είχε διάρκεια από τις 29 Ιουνίου ως την 31η Οκτωβρίου 2019.

Συνολικά, στον διαγωνισμό συμμετείχαν 24 υποψήφιοι προορισμοί, ενώ «φιναλίστ» ήταν:

  • Ελλάδα
  • Τουρκία
  • Βιετνάμ
  • Κούβα
  • Κύπρος

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής του ΕΟΤ Μόσχας, η κορυφαία διάκριση επιτεύχθηκε σταδιακά, με τη συνεργασία των αρμόδιων φορέων:

«Κάθε χρόνο έχουμε ένα ειδικό έτος με τη Ρωσία όπου γίνονται αρκετές εκδηλώσεις. Φέτος έχουμε το έτος Γλώσσας και Λογοτεχνίας.Έχουν μεγάλη σημασία καθότι πραγματοποιούνται πολλές διμερείς επαφές μεταξύ των δύο χωρών. Όταν οι Ρώσοι έρχονται σε επαφή με την Ελλάδα μέσω τέτοιων εκδηλώσων, συντηρούν τη χώρα μας στις πρώτες επιλογές, όταν αναρωτιούνται που θα πραγματοποιήσουν διακοπές το καλοκαίρι. Προσπαθούμε έτσι να είμαστε συνεχώς σαν χώρα επιλογής στον τουρισμό, στο μυαλό των Ρώσων».

Ιατρικός τουρισμός
Με τη συνεργασία του ΕΟΤ και άλλων φορέων υλοποιείται σήμερα στη ρωσική πρωτεύουσα, μια εκδήλωση όπου παρουσιάζεται η προσφορά της Ελλάδας στον ιατρικό τουρισμό.

«Μία σειρά από spa και resort, αλλά και από οι ιαματικές πηγές. Οτιδήποτε αφορά το κομμάτι του τουρισμού και της ευεξίας. Τουριστικοί, πράκτορες, φορείς, αεροπορικές εταιρίες, διπλωμάτες άλλων κρατών καθώς και δημοσιογράφοι ρωσικών ΜΜΕ βρίσκονται εδώ», τονίζει ο κ. Ευσταθίου.

Το παρών έδωσε και η νέα Ελληνίδα Πρέσβης στη Μόσχα, Κατερίνα Νασίκα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

SAT SAS
Ελληνοτουρκικά 0

Πολεμικές "ορέξεις" από την Τουρκία: Κομάντος SAT-SAS "σημαδεύουν" λιμάνια του Αιγαίου - Σε ετοιμότητα το αιγυπτιακό ΠΝ στην Α. Μεσόγειο

Ολοταχώς για πρόκληση θερμού επεισοδίου από την Άγκυρα σε Αιγαίο-Α. Μεσόγειο - Νέες υπερπτήσεις Τούρκων πάνω από Ρω και...