Κοινωνία

Παιδοκτόνος Πετρούπολης: Σοκάρουν οι καταθέσεις των μαρτύρων

Με συγκλονιστικές καταθέσεις μαρτύρων άρχισε σήμερα Δευτέρα (23/09), η δίκη μητέρας και κόρης που κατηγορούνται ότι τον Φεβρουάριο του 2018 σκότωσαν και πέταξαν σε κάδο απορριμμάτων στην Πετρούπολη το μόλις λίγων ωρών βρέφος της δεύτερης.

Με την έναρξη της διαδικασίας οι δυο κατηγορούμενες μέσω του συνηγόρου τους ζήτησαν την μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία σε παιδοκτονία για την 20χρονη και σε υπόθαλψη εγκληματία για την μητέρα της.

Σημειώνεται ότι η μητέρα παραμένει προσωρινά κρατούμενη στις φυλακές Ελαιώνα ενώ η 20χρονη σήμερα κόρη έχει αφεθεί ελεύθερη με όρους.

Πρώτος στο βήμα του μάρτυρα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ανέβηκε εργαζόμενος του ΕΚΑΒ, ο οποίος κλήθηκε στο σημείο όπου εντοπίστηκε το νεκρό βρέφος.

«Πλησίασα τον κάδο, είδα μέσα το βρέφος διαπίστωσα ότι δεν βρισκόταν στη ζωή, ήταν παγωμένο και σε ακαμψία. Διάβασα μετά ότι είχε μία χαρτοπετσέτα στο στόμα, δεν θυμάμαι όμως αν την είδα ή αν απλά το διάβασα μετά», είπε ο μάρτυρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ