Κοινωνία

Διεθνής κατακραυγή: Νέες καταγγελίες για κακοποίηση των γαϊδουριών στα ελληνικά νησιά-Εικόνες, Βίντεο


Παρά τις όσες καταγγελείες έχουν γίνειο από φιλοζωικές οργανώσεις, το ζήτημα με την κακοποίηση γαϊδουριών στα ελληνικά νησιά παραμένει...

Δεν τηρούνται οι υποχρεώσεις των ιδιοκτητών απέναντι στα ζώα, όπως αυτές καθορίζονται από την εγκύκλιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης - Μετά τη Σαντορίνη, κυκλοφόρησαν φωτογραφίες κι από Σέριφο και Φολέγανδρο - Έκκληση της Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας στους αρμόδιους υπουργούς «να βάλουν τέλος στον εξευτελισμό»

Νέες καταγγελίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για κακοποίηση και εκμετάλλευση των γαϊδουριών στα ελληνικά νησιά. Αυτή τη φορά οι φωτογραφίες από τη Σέριφο και τη Φολέγανδρο δείχνουν γαϊδουράκια στην μέση του πουθενά με δεμένα πόδια, χωρίς σκιά ή νερό.

Παρά τη σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η οποία καθόριζε τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών απέναντι στα εν λόγω ζώα, καθώς και τις κυρώσεις που προβλέπονται σε περίπτωση που οι προϋποθέσεις αυτές δεν πληρούνται, συνεχίζεται το μαρτύριο των ζώων.

Σέριφος.. Γαϊδουράκι στην μέση του πουθενά με δεμένα τα πόδια του διψασμένο ζητάει βοήθεια βγάζοντας το κεφάλι του στις...

Gepostet von Γαϊδούρακια/Άλογα - Stop στην εκμετάλλευση/κακοποίηση am Freitag, 16. August 2019

Η βασικότερη αφορμή για την έκδοση της εγκυκλίου δόθηκε από τις δεκάδες καταγγελίες για κακοποίηση ιπποειδών στην Σαντορίνη από τους ιδιοκτήτες τους και τη διεθνή κατακραυγή που ακολούθησε, ωστόσο νέα περιστατικά κακοποίησης βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Φολέγανδρος Σκληρή κακοποίηση βιώνει ένα γαϊδουράκι το οποίο είναι δεμένα και τα τέσσερα του πόδια. Όποιοι βρίσκονται στο νησί ας βοηθήσουν αυτά τα ζώα.(όλα τα ζώα του νησιού είναι δεμένα με αυτό τον τρόπο)

Gepostet von Γαϊδούρακια/Άλογα - Stop στην εκμετάλλευση/κακοποίηση am Freitag, 16. August 2019

Παρότι υπάρχουν πολίτες και τουρίστες που αποφασίζουν να κόψουν τα σκοινιά, οι ιδιοκτήτες τους τα ξαναδένουν με «παστούρα», όπως λέγεται το δέσιμο των ποδιών των ζώων μεταξύ τους ή των ποδιών με το κεφάλι τους, ώστε να είναι εξαιρετικά περιορισμένες οι κινήσεις τους.

Συμβαίνει τώρα... Σαντορίνη Γαϊδουράκια υπερφορτωμένα δεν μπορούν να σταθούν στα πόδια τους.. τίποτα δεν έχει αλλάξει... και ότι γύρισε και είπε ο δήμαρχος είναι λόγια του αέρα.. ——- >ΔΙΑΔΩΣΤΕ< ——-

Gepostet von Γαϊδούρακια/Άλογα - Stop στην εκμετάλλευση/κακοποίηση am Dienstag, 7. August 2018

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ