Κοινωνία

Αντιμέτωπο με σειρά προστίμων το Facebook έως το τέλος του 2019

Ο κολοσσός των κοινωνικών δικτύων, Facebook, αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος με σειρά αποφάσεων – προστίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αφορούν την προστασία της ιδιωτικότητας και των προσωπικών δεδομένων έως τα τέλη του 2019.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Reporter.gr, η ιρλανδική Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων, που ηγείται της πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας, καθώς τα ευρωπαϊκά γραφεία του Facebook είναι στο Δουβλίνο, ανακοίνωσε ότι είναι κοντά στην ολοκλήρωση των ερευνών για 11 υποθέσεις, που έχει ανοίξει στο πλαίσιο του νέου κανονισμού GDPR.

Η ιρλανδική αρχή έχει δώσει στο Facebook αντίγραφα των οριστικών πορισμάτων της για ορισμένες από αυτές τις υποθέσεις και σχεδιάζει να αρχίσει την έκδοση των αποφάσεων μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Στόχος της είναι να στείλει στην αρχή προστασίας δεδομένων της Ε.Ε. τα προσχέδιά των αποφάσεών της και τις προτάσεις της για πρόστιμα έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Νωρίτερα, τον Ιούλιο το Facebook κατέληξε για ανάλογες υποθέσεις σε διακανονισμό ύψους 5 δισ. δολαρίων με τις αμερικανικές αρχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ