Κοινωνία

Πόρτο Χέλι: Τι δείχνει το πρώτο πόρισμα της ναυτικής τραγωδίας

Νέα στοιχεία, δείχνει το πρώτο πόρισμα για τη ναυτική τραγωδία στο Πόρτο Χέλι.

Νέα στοιχεία για τις κινήσεις του 44χρονου χειριστή του ταχύπλοου που συγκρούστηκε την Παρασκευή το βράδυ με μικρό αλιευτικό στη θαλάσσια περιοχή Θυνί Αργολίδας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνδρες 60 και 70 ετών αντίστοιχα και να τραυματιστεί σοβαρά μία 60χρονη γυναίκα έρχονται στο φως της δημοσιότητας, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς του Γάλλου.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο ΣΚΑΙ, ο χειριστής του ταχύπλοου επιτάχυνε ελαφρώς λίγη ώρα πριν την σύγκρουση, αντί να επιβραδύνει, σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα των πραγματογνωμόνων.

Τα στοιχεία που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός δείχνουν πως το μικρό αλιευτικό είχε ενεργοποιημένο φωτισμό, που ήταν επαρκής ώστε να φαίνεται, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι ο χειριστής υπέπεσε σε αντιφάσεις κατά την κατάθεσή του.

Οι Αρχές αναμένουν πλέον την ανάλυση του ηλεκτρονικού καταγραφέα του φουσκωτού και τεχνικά χαρακτηριστικά του σκάφους από την κατασκευάστρια εταιρεία.

Αύριο, Δεύτερα θα γίνουν επίσης γνωστά τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων που έγιναν στο 44χρονο Γάλλο για τυχόν κατανάλωση αλκοόλ πριν το δυστύχημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ