Κοινωνία

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα πλαστογράφησης εγγράφων και διακίνησης μεταναστών

Κύκλωμα πλαστογράφησης εγγράφων και διακίνησης μεταναστών, εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν, δύο πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια για τη δημιουργία πλαστών εγγράφων, σε σπίτι στο Ελληνικό και σε καφέ - εστιατόριο στη Γλυφάδα.

Συνελήφθησαν, δύο αλλοδαποί ηλικίας 38 και 40 ετών, ως πλαστογράφοι- διακινητές, ενώ αναζητείται μια 32χρονη αλλοδαπή συνεργός τους, ιδιοκτήτρια του καταστήματος. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν οκτώ ακόμα αλλοδαποί, που επρόκειτο να ταξιδέψουν με τα πλαστά έγγραφα.

Τι βρέθηκε κατά την έρευνα της αστυνομίας

Από την έρευνα στους χώρους, βρέθηκε και κατασχέθηκε ο εξοπλισμός του εργαστηρίου, ο οποίος απαρτίζονταν ενδεικτικά από εκτυπωτές, μηχανήματα πλαστικοποίησης, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, πολυμηχάνηματα scanner, διάφορα εργαλεία και αναλώσιμα υλικά.

Επίσης, κατασχέθηκαν, πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, ατομικά σωσίβια θαλάσσης, 5.180 ευρώ, κινητά τηλέφωνα, σκληροί δίσκοι και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, από τα στοιχεία που βρέθηκαν διαπιστώθηκε ότι οι δράστες το τελευταίο τρίμηνο αποκόμισαν κέρδη που υπερβαίνουν τις 71.000 ευρώ ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να αποτελούν μέλη ευρύτερου κυκλώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών μέσω θαλάσσης.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ξεκίνησε ο ρωσικός οδοστρωτήρας σε ένα τεράστιο μέτωπο χρησιμοποιώντας την τακτική της “Λοξής φάλαγγας” ενώ πέφτουν πόλεις η μία μετά την άλλη

Ποιος θα σταματήσει 200.000 Ρώσους στρατιώτες αναρωτιούνται πολλοί στην Ουκρανία -Οι Ρώσοι έχουν τοπική υπεροχή 3:1...
Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι θα στείλουν πολεμικά πλοία στην Λιβύη; Ο Έλληνας πρόξενος συζητά την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων με τον ΥΠΕΞ του Χαφτάρ

Οι υπουργοί Ενέργειας της Λιβύης και της Τουρκίας συζητούν την επέκταση της συνεργασίας στον τομέα του πετρελαίου και...