Κοινωνία

Η πόντιση υποθαλάσσιου καλωδίου στο στενό Ρίου-Αντιρίου - Από το περίεργο «κόκκινο πλοίο» (βίντεο)

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες για την πόντιση του υποθαλάσσιου καλωδίου υπερυψηλής τάσης 400 κιλοβάτ στο στενό του Ρίου-Αντιρρίου.

Το έργο έχει αναλάβει το «περίεργο» κόκκινο πλοίο που εδώ και περίπου μια εβδομάδα είναι εγκαταστημένο πέριξ της γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης» τραβώντας τα βλέμματα όλων όσοι περνούν από το σημείο.

Το καλώδιο που θα περάσει κάτω από τη θάλασσα θα φτάνει μέχρι το εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη, στη νότια Πελοπόννησο. Φορέας του έργου είναι ο διαχειριστής του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας ΑΔΜΗΕ και το έχει αναλάβει η κοινοπραξία Ελληνικά Καλώδια ΑΕ-Fulgor AE.

Ο χρόνος υλοποίησης του έργου είναι 10 μήνες, ενώ αναμένεται να ακολουθήσει και το υπόγειο κομμάτι από την ίδια εταιρεία με χρόνο περάτωσης 11 μήνες.

Ουσιαστικά στο σύνολό του το έργο θα συνδέει την υπάρχουν γραμμή Αχελώου-Διστόμου με την Μεγαλόπολη και θεωρείται μεγάλης σημασίας αφού αναμένεται να αυξήσει σημαντικά την μεταφορά ρεύματος καθώς και να βοηθήσει στην σταθεροποίηση των τάσεων στο νότιο σύστημα.

Δείτε εδώ το βίντεο:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ