Κοινωνία

Αυτό είναι το σημείο όπου ορμητικός χείμαρρος παρέσυρε αυτοκίνητο και σκηνή στην Εύβοια (εικόνες)

Σε εξέλιξη επιχείρηση της 7ης ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην περιοχή «Κάβο Ντόρο» στην Κάρυστο της Εύβοιας...

Οι κατασκηνωτές που εγκλωβίστηκαν από την υπερχείλιση του χειμάρρου, βρίσκονται σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, σε σημείο ασφαλές.

Η περιπέτεια στην κακοκαιρία

Στιγμές αγωνίας έζησαν τα ξημερώματα οι άνθρωποι που ελεύθερο κάμπινγκ στην περιοχή «Ποτάμι» ανατολικά της Καρύστου και κοντά στο χωριό Πλατανιστός.

Λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα το Κέντρο Επιχειρήσεων της αστυνομίας στην Εύβοια ενημερώθηκε, μέσω του ευρωπαϊκού κωδικού κλήσης εκτάκτων αναγκών «112», ότι ένας χείμαρρος πλημμύρισε και παρέσυρε μια σκηνή και ένα αυτοκίνητο των κατασκηνωτών που βρίσκονται στην περιοχή.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και στην περιοχή έσπευσαν η αστυνομία, η πυροσβεστική, ενώ ξεκίνησε και 8μελης ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ από Λαμία με πεζοπόρο τμήμα για το σημείο.

Όταν οι διασώστες έφτασαν στην περιοχή διαπίστωσαν ότι λόγω της υπερχείλισης του χειμάρρου η κυκλοφορία έχει διακοπεί και δεν υπάρχει πρόσβαση στο απέναντι σημείο, προς την περιοχή «Κάβο Ντόρο», όπου βρίσκονται οι κατασκηνωτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κατασκηνωτές είναι δέκα άτομα, έξι ενήλικες και τέσσερα παιδιά, οι οποίοι ευτυχώς είναι καλά στην υγεία τους και δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Υπήρξε και μια πληροφορία από τους κατασκηνωτές ένα ζευγάρι που έφυγε νωρίτερα με τον χείμαρρο να έχει υπερχειλίσει και δεν γνωρίζουν τι έγινε.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις με επικεφαλής τον Περιφερειακό Διοικητή Στερεάς Αντιπύραρχο Ευάγγελο Παλιό, που είναι στο σημείο και συντονίζει την επιχείρηση, ψάχνουν εξονυχιστικά την περιοχή ώστε να αποκλείσουν κάθε πιθανότητα και στήνουν επιχείρηση απεγκλωβισμού των κατασκηνωτών που βρίσκονται στην απέναντι πλευρά του «Κάβο Ντόρο». Δείτε τις εικόνες του lamiareport.gr, από το σημείο…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ