Κοινωνία

Θρασύτατη διάρρηξη στον Καθεδρικό Ναό στην Ύδρα - Τάματα και μετρητά άρπαξαν οι ιερόσυλοι

Μια θρασύτατη διάρρηξη ανακάλυψαν το πρωί της Τετάρτης οι κάτοικοι της Υδρας και ο νεωκόρος τοο Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου του νησιού.

Όπως αποκαλύφθηκε, δύο άγνωστοι που έφτασαν στο νησί με θαλάσσιο ταξί, γύρω στις 4:30 τα ξημερώμτα έκοψαν τα καλώδια του συναγερμού και στη συνέχεια διέρρηξαν τον Ναό παίρνοντας μαζί τους τάματα από χρυσό και ασήμι που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το βάρος τους φτάνει τα 4-5 κιλά και όσα χρήματα υπήρχαν στο παγκάρι.

Η εικόνα που αντίκρυσε το πρωί ο νεωκόρος ήταν εικόνα διάλυσης: Κομμένα καλώδια, πεταμένες εικόνες στο δάπεδο, ενώ έφτασαν στο σημείο να ανοίξουν και τη λειψανοθήκη στην οποία φυλάσσονται τα λείψανα του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου.

Οι κάμερες ασφαλείας κατάγραψαν δύο άτομα με κουκούλες και γάντια που εισάβαλαν στο χώρο του Ιερού Ναού.
Οι αστυνομικοί της Σήμανσης πήραν αποτυπώματα και ό,τι άλλο υλικό μπορούσε να βοηθήσει. Δεν έχουμε παράπονο, κινητοποιήθηκαν γρήγορα και συνεργάστηκαν άψογα μαζί μας και με το Λιμενικό» σημειώνει ο εφημέριος του ναού.

Ωστόσο αναδεικνύεται το πρόβλημα της ελλειπούς φύλαξης του Ναού. Όπως επισημαίνει σε δηλώσεις του ο εφημέριος, το 1991 άγνωστοι είχαν διαρρήεξι τον Ναό της Παναγίας του Μαλίκη και είχαν κλέψει τάματα. Εκτοτε δεν είχε παρατηρηθεί ανάλογο φαινόμενο, αλλά τώρα πλέον οι κάτοικοι ανησυχούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ