Κοινωνία

Βίντεο ντοκουμέντο: Το εμπόριο ναρκωτικών σε ΑΣΟΕΕ και Νομική

Αποκαλυπτικός διάλογος ανάμεσα σε δημοσιογράφο και έμπορο ναρκωτικών

Η σχολή της ΑΣΟΕΕ τρεις μήνες μετά την μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας με 36 συλλήψεις και 25 ταυτοποιήσεις ατόμων λειτουργεί και πάλι ως άντρο μελών εγκληματικών οργανώσεων που διακινούν προϊόντα-μαϊμού, ναρκωτικά και λαθραία τσιγάρα περιμετρικά του ιστορικού ιδρύματος.

Το θράσος τους είναι τέτοιο που στην θέα της κάμερας του Open tv όχι μόνο δεν τρέχουν να εξαφανιστούν, αλλά επιχειρούν να επιτεθούν στον οπερατέρ του σταθμού. Δίπλα από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, διακινητές ναρκωτικών έχουν μετατρέψει τον πεζόδρομο της οδού Αντωνιάδου σε στέκι αγοραπωλησίας απαγορευμένων ψυχοτρόπων ουσιών.

Θλιβερές παραμένουν οι εικόνες και στο παρκάκι απέναντι από τη Νομική Σχολή Αθηνών, όπου τα τελευταία χρόνια έχει γίνει καταφύγιο για τοξικοεξαρτημένους και ντίλερ. Το αλισβερίσι ναρκωτικών συνεχίζεται παρά τις επιχειρήσεις της Αστυνομίας. Οι αστυνομικοί τους αποκαλούν αναλώσιμους, πρόκειται για τα άτομα που αναλαμβάνουν να καλύψουν το κενό στη διακίνηση μετά από κάθε επιχείρηση.

Πόσο εύκολο είναι να βρει κανείς ναρκωτικά στο κέντρο; Ενδεικτικός είναι ο διάλογος που αποκαλύπτει το OPEN με Έλληνα έμπορο ναρκωτικών στην οδό Σωκράτους, μερικά μέτρα μακριά από την Ομόνοια.

-Η τιμή ποια είναι;

-Κοίταξε, εξαρτάται τώρα. Εγώ παίρνω, μου φέρνουν καλό μαύρο. Ένα σακούλι τόσο γύρω στα δέκα ευρώ.

-Από πού είναι αυτό το «μαύρο»; Από εδώ Ελλάδα;

-Να σου πω την αλήθεια είναι ψιλοαλβανικό. Αλλά είναι καλό, σε «παπά».

-Για «παπά» ναι. Τέτοια ώρα όχι, πιο αργά ναι.

Όλα αυτά είναι μόνο μερικά από τα προβλήματα με την εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας. Στα άμεσα σχέδια της Αστυνομίας, πάντως, σύμφωνα με πηγές της Κατεχάκη περιλαμβάνεται η επέκταση και η ενίσχυση του επιχειρησιακού σχεδίου «Περσέας», καθώς και η αύξηση των πεζών περιπολιών για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ