Κοινωνία

Λήμνος: Φρικιαστικό γεγονός στο νησί-Κρέμασαν σκύλο από δέντρο

Το αποτρόπαιο αυτό γεγονός έχει προκαλέσει οργή και φρίκη στην κοινωνία της Λήμνου και όχι μόνο. Το φιλοζωϊκό σωματείο «AnimalRescue - Lemnos» κάνει έκκληση για πληροφορίες.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος «AnimalRescue - Lemnos» γνωστοποίησε την είδηση.

Όπως έγραψε σε σχετική ανάρτηση στο Facebook «σήμερα 15/3/2019 ο Φιλοζωικός σύλλογος Λήμνου ενημερώθηκε για την ενεργητική κακοποίηση δια του απαγχονισμού σκύλου όποιος εντοπίστηκε σε προχωρημένη σήψη, στην περιοχή του Ρεπανιδίου, ελάχιστα έξω από το χωριό προς την κατεύθυνση του Ρωμανού και εντός των ορίων μάντρας. Έρευνα διενεργεί η αστυνομία για τον σχηματισμό της δικογραφίας.

Ήδη έχει κατατεθεί μήνυση κατ' αγνώστου από αυτόπτη μάρτυρα και καλούμε αν κάποιος άλλος γνωρίζει οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του δράστη να επικοινωνήσει με τον Φιλοζωικό Σύλλογο ή το Αστυνομικό Τμήμα Λήμνου. Το πτώμα του ζώου μεταφέρθηκε από τους αστυνομικούς στο κτηνιατρείο της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου, για την διενέργεια νεκροψίας.

Για περιπτώσεις ενεργητικής κακοποίησης ζώων συντροφιάς, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι δράστες τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός 1 έτους (έως και πέντε -5- έτη), με χρηματική ποινή από 5.000€ έως 15.000€ και διοικητικές κυρώσεις έως και 30.000€ για κάθε ζώο. Οι τελευταίες επιβάλλονται από την ΕΛ.ΑΣ. ανεξάρτητα από την Ποινική Δίκη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ