Κοινωνία

Υψωσε τη γαλανόλευκη στο καμμένο σπίτι της, στο Μάτι

Θλίψη αλλά και ταυτόχρονα υπερηφάνεια προκάλεσε μία φωτογραφία που έκανε τον γύρο του διαδικτύου, με μια σημαία να κυματίζει στο μαρτυρικό Μάτι. Μια πυρόπληκτη ανάρτησε το εθνικό σύμβολο στα αποκαΐδια του σπιτιού της.

Τη σκηνή δημοσιοποίησε ο χρήστης του facebook Σπύρος Κρεμεζής, γράφοντας: «Απλή, αλλά συγκλονιστική διακήρυξη πατριωτισμού από μια γειτόνισσα στο Μάτι. Εχει κάθε δικαίωμα να είναι θυμωμένη με το ελληνικό κράτος.

Αλλά η Ελλάδα της ψυχής της δεν ταυτίζεται με το νεοελληνικό κράτος της καθημερινότητάς της. Εχει συναίσθηση των αιώνων Ιστορίας πίσω της, των νεκρών που πότισαν με το αίμα τους αυτή τη σημαία και της τιμής που τους οφείλουμε όλοι. Δεν αφήνει τα πρόσκαιρα να επισκιάσουν τα αιώνια και υψώνει τη σημαία στο καμένο σπίτι της. Χρόνια πολλά, Ελλάδα».

Εκτός από την επέτειο του ΟΧΙ, μία ημέρα πριν, στις 27 Οκτωβρίου, είναι η ημέρα της ελληνικής σημαίας. Γι' αυτόν τον λόγο ο Γιάννης Αθανασόπουλος, όπως κάθε χρόνο, «έντυσε» το σπίτι του στη Νέα Κίο Αργολίδας με μια ελληνική σημαία 140 τετραγωνικών μέτρων.

Μια εντυπωσιακότατη κίνηση που, όπως εξήγησε ο ίδιος, είναι απάντηση στις ενέργειες του Ερντογάν, αλλά και τουρκικών εφημερίδων που δημοσιεύουν χάρτες που παρουσιάζουν ως τουρκικά κομμάτια της ελληνικής επικράτειας.

Στο μεταξύ, μια τυφλή μαθήτρια της β' δημοτικού στις Ράχες Φθιώτιδας προξένησε ρίγη συγκίνησης καθώς παρέλασε με τη βοήθεια δύο συμμαθητριών της.

Γονείς που βρίσκονταν στον χώρο της παρέλασης χειροκρότησαν με συγκίνηση την προσπάθεια της μικρής, επαινώντας την για τη δύναμη ψυχής που έδειξε.

dimokratianews.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Γιατί έφυγαν 50.000 Ρώσοι από την Τουρκία σε λίγους μήνες; Ο Ερντογάν ξαφνικά μειώνει την αγορά του πάμφθηνου ρωσικού φυσικού αερίου

Υπάρχει εκτίμηση για προσκόλληση στις ΗΠΑ παρά την πρόσφατη άρνηση Μπάιντεν-Όλα αυτά σημαίνουν κίνδυνο στο Αιγαίο για...
Ελληνοτουρκικά 0

Τρομερή αποκάλυψη με αριθμούς-Οι Βρυξέλλες δίνουν τεράστια κονδύλια στον Ερντογάν που τα χρησιμοποιεί για να απειλεί την Ελλάδα και την Κύπρο

Ο Α.Μποζκούρτ εκθέτει Ελλάδα και ΕΕ για τα δις ευρώ που δίνονται στην Τουρκία και πάνε σε Τζιχαντιστές και παρακράτος