Κοινωνία

Στη φυλακή οι γονείς-τέρατα που βίαζαν τα παιδιά τους στη Λέρο


Στην φυλακή οδηγούνται οι γονείς-τέρατα από τη Λέρο με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.

Φρικιαστικές είναι αποκαλύψεις για τη ζωή των παιδιών, της οικογένειας στη Λέρο.

Ο μεγάλος γιος της οικογένειας, έσπασε τη σιωπή του και μίλησε στην εκπομπή του Epsilon για τα όσα έζησε εκείνος, μέσα στο σπίτι κολαστήριο.

«Το περισσότερο ξύλο το έτρωγα εγώ και ο αδερφός μου με την νοητική υστέρηση. Από την παιδική μου ηλικία θυμάμαι αυστηρότητα. Με χτυπούσε μπροστά στους φίλους μου και με τραβούσε για να πάω σπίτι. Τα τελευταία χρόνια σταμάτησε να με χτυπάει γιατί τον είχαν προειδοποιήσει άνθρωποι ότι θα τον πάνε στην αστυνομία…» είπε για συμπληρώσει λίγο αργότερα, πως: «Στο σπίτι κουμάντο έκανε μόνο πατέρας μου. Μπορείς να τον πεις νευρικό, απότομο, συνέχεια στον τσαμπουκά. Μας χτυπούσε. Μέχρι τα 23 με χτυπούσε. Μου είχε ανοίξει το κεφάλι με σίδερο….»

Μάλιστα, ο 27χρονος λέει ότι η μητέρα του είχε κάνει πριν από κάποια χρόνια απόπειρα αυτοκτονίας.

«Μια ζωή φοβισμένη και στενοχωρημένη. Μόνο έκλαιγε. Ό,τι και να έγινε με την μητέρα μου, αυτός την είχε βάλει. Η μητέρα μου δε φταίει. Μόνο για το ότι ήξερε και δε μιλούσε…» είπε χαρακτηριστικά, ενώ για τη σεξουαλική κακοποίηση, ο μεγάλος αδερφός, υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε.

«Εμένα δεν μου είχαν πει τίποτα τα παιδιά. Έπεσα από τα ουράνια όταν το έμαθα την Κυριακή… Ο αδερφός μου είχε κάποιες χειρονομίες από τον πατέρα μου παλαιότερα. Δεν πήγε το μυαλό μου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ