Κοινωνία

Ιδού όλη η αλήθεια: Ο «εφιάλτης» επέστρεψε στον Κορινθιακό - Σοκαριστική αποκάλυψη από τους επιστήμονες

Με δίχτυα, τα οποία πιλοτικά θα αρχίσουν να απλώνουν από την επόμενη εβδομάδα θα δοκιμάσουν να… δαμάσουν τις μέδουσες στον Κορινθιακό οι τοπικές Αρχές, φιλοδοξώντας να μη βιώσουν ακόμα ένα εφιαλτικό καλοκαίρι όπως το περσινό.

Ήδη, οι μέδουσες έχουν κάνει την επανεμφάνισή τους σε ορισμένες ακτές, την ώρα που οι ειδικοί επιστήμονες δεν είναι σε θέση να αιτιολογήσουν την ένταση του φαινομένου.

Απαντήσεις αναμένεται να δώσει η συντονισμένη μελέτη για τη δομή και τη λειτουργία του οικοσυστήματος του Κορινθιακού, το οποίο είναι ιδιαίτερο όπως εξηγεί ο Επαμεινώνδας Χρήστου, ερευνητής του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών, δεδομένου ότι, αν και κλειστό, έχει σημεία με μεγάλο βάθος.

Ο ίδιος σημειώνει στην εφημερίδα «Έθνος» ότι τα πλωτά φράγματα είναι "πυροσβεστικά" μέτρα, αλλά αποτελούν διεθνή πρακτική για την προσωρινή αντιμετώπιση του προβλήματος, το οποίο δεν είναι ελληνικό.

Μάλιστα, ο κ. Χρήστου αποκάλυψε ότι για το συγκεκριμένο είδος (Pelagia noctiluca) δεν συνίσταται ούτε το ξίδιούτε η αμμωνία, όπως λάθος υποθέταμε όλοι.

Αντίθετα, ανακουφίζει η παγοκύστη, αλλά και το διάλυμα μαγειρικής σόδας με νερό, σε ποσότητα ένα προς ένα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ