Κοινωνία

Κώστας Βουτσάς σε Μαρία Ρεπούση: «Ζητώ ειλικρινά συγνώμη για το …μα@@μένη» (βίντεο)

Ο Κώστας Βουτσάς ζήτησε με επίσημη επιστολή, συγγνώμη από την ιστορικό και πρώην βουλευτή Μαρία Ρεπούση.

Ο Κώστας Βουτσάς, πριν από περίπου ένα χρόνο στην συνέντευξη Τύπου στην «Οινοή», είχε μιλήσει για την κ. Μαρία Ρεπούση, αναφορικά με την λέξη «συνωστισμός», που είχε συμπεριλάβει στο βιβλίο της ΣΤ΄ Δημοτικού.

Ο αγαπημένος ηθοποιός, είχε πει τότε: «Γιατί όλοι έχουμε ρίζες και περισσότερο εσείς οι Πόντιοι έχετε ρίζες μέσα από την ταλαιπωρία που τραβήξατε.

»Και δεν είναι συνωστισμός, όπως είπε μία κυρία. Τι κυρία; Μία μα@@μένη. Συγγνώμη για το μια, ε; Τι συνωστισμός, μ@ρή; 350.000 κόσμος».

Ο Κώστας Βουστάς, αναφέρει στην επίσημη επιστολή του:

«Ζητώ ειλικρινά συγνώμη από την κυρία Μαρία Ρεπούση για τον τρόπο με τον οποίο μίλησα για εκείνη σε δηλώσεις μου πέρσι το καλοκαίρι.

Δεν γνώριζα την ιδιότητά της -καθηγήτρια Iστορίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης- και το σημαντικό συγγραφικό της έργο.

Δηλώνω, επίσης, ότι όπως πολλοί Έλληνες, δεν είχα ιδία αντίληψη για το τί ακριβώς έγραφε στο επίμαχο βιβλίο της για την καταστροφή της Σμύρνης.

Παραπλανήθηκα από τα δημοσιεύματα και σε κάθε περίπτωση δεν έπρεπε να χρησιμοποιήσω υβριστικούς χαρακτηρισμούς.

Τέλος, όσα δήλωσα περί οικονομικών ή άλλων συμφερόντων της δεν στηρίζονταν σε γεγονός ή σε γνώση μου επί γεγονότος. Ζητώ ειλικρινά συγνώμη για το σύνολο των δηλώσεών μου.

Κώστας Βουτσάς
Ηθοποιός»

Σημειώνεται ότι η πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση, έχει καταθέσει αγωγή για προσβολή της προσωπικότητας της σε βάρος του ηθοποιού Κώστα Βουτσά με με αφορμή συνέντευξη του ηθοποιού.

Δείτε τι είχε πει ο Κώστας Βουτσάς για την Μαρία Ρεπούση:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ