Κόσμος

Συνάντηση Αραγτσί με Ουάνγκ Γι στο Πεκίνο

Google Logo Προσθέστε το pentapostagma.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Συνάντηση για την κρίση στη Μέση ανατολή θα έχουν στο Πεκίνο ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί με τον Κινέζο ομόλογό του Ουάνγκ Γι, όπως ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Οι δύο άνδρες, οι οποίοι συναντήθηκαν για τελευταία φορά στη σύνοδο κορυφής της ομάδας χωρών BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική) που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα στο Νέο Δελχί, θα έχουν συναντήσεις την Τετάρτη, όπως διευκρίνισε το υπουργείο, καθώς το Πεκίνο καταβάλλει προσπάθειες διαμεσολάβησης στον πόλεμο ανάμεσα στο Ιράν και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Κίνα αποτελεί έναν από τους κυριότερους οικονομικούς εταίρους του Ιράν, από τον οποίο αγοράζει ένα μεγάλο μέρος της πετρελαϊκής παραγωγής.

Η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών πραγματοποιείται μόλις μία εβδομάδα πριν από την αναμενόμενη μετάβαση του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ στην Ουάσινγκτον, όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Εκτός από τον πόλεμο στο Ιράν αναμένεται να συζητηθούν και ζητήματα, από το εμπόριο μέχρι τον ανταγωνισμό στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ