Κοινωνία

Η Nissan έφτιαξε παντόφλες που «παρκάρουν» μόνες τους (βίντεο)

Για να προωθήσει την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης και των οδηγικών βοηθημάτων που σχετίζονται με αυτή η Nissan σκέφτηκε ένα πολύ έξυπνο κόλπο. Δημιούργησε παντόφλες που «παρκάρουν» μόνες τους.

Ρίξτε μια προσεκτική ματιά στις φωτογραφίες και θα δείτε ότι δεν είναι εφέ φτιαγμένο στο μοντάζ. Οι παντόφλες έχουν όλο το hardware και software που τους επιτρέπει να βρίσκουν τη θέση τους σε μια σειρά με άλλες παντόφλες και να παρκάρουν σε αυτή μόνες τους.

Θα δείτε ότι έχουν ροδάκια και αισθητήρες, όμοιους με αυτούς που η Nissan χρησιμοποιεί στο σύστημα ProPilot Park. Αυτό με το οποίο εξοπλίζονται πολλά μοντέλα της και το οποίο τους επιτρέπει να βρίσκουν τη θέση στάθμευσης που αντιστοιχεί στο μέγεθός τους και να κάνουν αυτόνομα τις απαραίτητες μανούβρες ώστε παρκάρουν.

Το project έχει στηθεί σε συνεργασία με ένα παραδοσιακό ιαπωνικό ξενοδοχείο στην πόλη Hakone. Καθώς είναι παράδοση οι πελάτες να κινούνται στους εσωτερικούς χώρους χωρίς παπούτσια, το χάος με τις παντόφλες που χρησιμοποιούν οι επισκέπτες είναι προφανές. Οπότε η τεχνολογία έρχεται να δώσει χαριτωμένα τη λύση και η Nissan να συνδυάσει το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Μάλιστα στο ξενοδοχείο υπάρχουν μαξιλάρια και τραπεζάκια που παίρνουν αυτόνομα και αυτόματα τη θέση τους όταν δοθεί η σχετική εντολή. Η Nissan προσφέρει μέσω διαγωνισμού στο Twitter τη δυνατότητα σε ορισμένους τυχερούς να επισκεφτούν το ξενοδοχείο και να ζήσουν την περίεργη αυτή εμπειρία.

Σύμφωνα με τον Nick Maxfield, εκπρόσωπο Τύπου της Nissan, οι «αυτόνομες παντόφλες δείχνουν τις δυνατότητες της συγκεκριμένης τεχνολογίας». Η Nissan σκοπεύει να παρουσιάσει ένα αυτόνομο όχημα ως το 2020.

Πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ