Κοινωνία

Αυτοί είναι οι τέσσερις ληστές που βασάνιζαν ηλικιωμένους στα Άνω Λιόσια (εικόνες)

Στη δημοσιότητα έδωσε η Ελληνική Αστυνομία τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των μελών της εγκληματικής ομάδας, που πραγματοποιούσε ληστείες σε σπίτια κυρίως ηλικιωμένων στα Άνω Λιόσια. 

Μετά από καταδίωξη, η αστυνομία συνέλαβε 4 άτομα, ηλικίας 18, 20 , 20 και 22 ετών, εις βάρος των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα αδικήματα της σύστασης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της ληστείας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, τετελεσμένες και σε απόπειρα από δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου, της παράνομης οπλοφορίας, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και κατά συρροή καθώς και της απείθειας.

 Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες εντόπιζαν σπίτια που έμεναν ηλικιωμένοι. Τις πρώτες πρωινές ώρες παραβίαζαν την είσοδο και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, τιμαλφή και κοσμήματα, κάνοντας χρήση σωματικής βίας. Μέχρι στιγμής, η αστυνομία έχει εξιχνιάσει οκτώ περιπτώσεις ληστειών, ενώ συνεχίζει τις έρευνες για την ταυτοποίηση άλλων περιπτώσεων.
Πρόκειται για τους

1. ΤΣΑΚΙΡΗ Γεράσιμο του Κωνσταντίνου και της Δήμητρας, γεννηθέντα 20-5-1996 στην Αθήνα

2. ΤΣΑΚΙΡΗ Γεώργιο αγνώστου πατρός της Ειρήνης, γεννηθέντα στις 5-7-1998 στην Αθήνα

3. ΒΕΛΗ Ραφαήλ του Παναγιώτη και της Χρυσοβαλάντως, γεννηθέντα στις 23-12-1998 στην Αθήνα

4. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ Χρυσοβαλάντη αγνώστου πατρός και της Μαρίας, γεννηθέντα στις 23-11-2000 στην Αθήνα


Η δημοσιοποίηση έχει χρονική διάρκεια  έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση τους και την αξίωση της πολιτείας για τον ποινικό κολασμό ομοειδών αδικημάτων με ταυτοποίηση ενδεχομένως και άλλων παθόντων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-2483217 Του Τμήματος Ασφάλειας Φυλής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ