Κοινωνία

Εγκαθίσταται δίκτυο φυσικού αερίου συνολικού μήκους 326 χιλιομέτρων στη Στερεά Ελλάδα

Ένα σημαντικό έργο, συνολικού κόστους κοντά στα 50 εκατ. ευρώ, το οποίο θα την καθιστά την πρώτη περιφέρεια -μετά τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας- που θα ξεκινήσει την κατασκευή δικτύου διανομής φυσικού αερίου και το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε έξι πόλεις, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Στερεάς Ελλάδας.

Η ένταξη του συγκεκριμένου έργου ενεργειακής αναβάθμισης, που χρηματοδοτείται από την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με 21.200.000 ευρώ, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και τη ΔΕΔΑ, υπεγράφη από τον Κώστα Μπακογιάννη και αποτελεί το ουσιαστικό βήμα για τη δημιουργία δικτύου διανομής συνολικού μήκους 326,25 χιλιομέτρων, την κατασκευή παροχετευτικών αγωγών που θα επιτρέψει τη σύνδεση οικιακών, εμπορικών και βιομηχανικών καταναλωτών και την εγκατάσταση τεσσάρων σταθμών μέτρησης και ρύθμισης.

Η έναρξη του έργου προγραμματίζεται στο πρώτο εξάμηνο του 2018 και αφορά τη Λαμία, τη Χαλκίδα, τη Θήβα, τη Λειβαδιά, την Άμφισσα και το Καρπενήσι με δικαιούχο την «Εταιρεία Διανομής Αερίου Λοιπής Ελλάδας Α.Ε.» και αποτελεί σημαντικό μέρος της υλοποίησης του σχεδιασμού της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της, την ανάπτυξη της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας, την στήριξη των νοικοκυριών αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.

«Παρέμβαση ευθύνης», χαρακτήρισε το συγκεκριμένο έργο ο περιφερειάρχης σε δηλώσεις του μετά την υπογραφή ένταξής του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020», τις οποίες μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι κάθε Περιφερειακή Αρχή που σέβεται τον εαυτό της και τους πολίτες της, έχει την ευθύνη και την υποχρέωση να «σέρνει το κάρο» μπροστά και να εξελίσσεται αδιάκοπα.

«Είναι η πρώτη φορά που θα αναφερθώ στα μηνύματα που δέχομαι για ένα τέτοιας αξίας έργο. Χαίρομαι που είναι εκατοντάδες, γιατί αποδεικνύεται ότι κανένα από τα έργα μας δεν είναι έργο κορδέλας. Ένα προς ένα στην εφαρμογή τους, καλύπτουν αιτήματα όλων των πολιτών και ανάγκες που έπρεπε να έχουν ικανοποιηθεί εδώ και πολλά χρόνια. Το ζητούμενο στην πορεία υλοποίησης αυτών των έργων είναι να μη χάσεις ποτέ τον προσανατολισμό σου, τον στόχο σου.

Σε αυτήν την περίπτωση όχι μόνο δεν τον χάσαμε, αλλά ανεβάζουμε συνεχώς τον πήχη και πάντα τον ξεπερνάμε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί ένα τόσο μεγάλο έργο, μόνο με τη στήριξη όλων των πολιτών μπορεί να προχωρήσει και να αποτελέσει το σκαλοπάτι της Στερεάς Ελλάδας για το πέρασμά της στην εποχή που δεν θα έχει τίποτε να ζηλέψει από άλλες Ευρωπαϊκές Περιφέρειες και θα τις ξεπερνά σε επίπεδο καθημερινότητας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ