Κοινωνία

Πτήση τρόμου της Air Asia: Το αεροσκάφος έκανε βουτιά 20.000 ποδών και οι επιβάτες προσεύχονταν (βίντεο)


Στιγμές τρόμου έζησαν οι επιβάτες πτήσης της AirAsia από την Αυστραλία στην Ινδονησία όταν λίγο μετά την απογείωση το αεροσκάφος έκανε βουτιά 20.000 ποδών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι πιλότοι προχώρησαν στην κίνηση αυτή περίπου 25 λεπτά μετά την απογείωση του Airbus A320 επειδή χτύπησε συναγερμός για πιθανή απώλεια πίεσης στην καμπίνα των επιβατών.

«Όλοι λέγαμε αντίο ο ένας στον άλλο. Ήταν πραγματικά αγχωτικό» δήλωσε ένας από τους επιβάτες της πτήσης.
Το βίντεο μέσα από την καμπίνα των επιβατών είναι ενδεικτικό του πανικού που επικράτησε καθώς έπεσαν οι μάσκες οξυγόνου με ένα άτομο να φωνάζει «πέστε κάτω, πέστε κάτω».

https://www.youtube.com/embed/lzlCm1crl88

Μια δεύτερη επιβάτης υποστήριξε ότι ο πανικός επικράτησε επειδή τα μέλη του πληρώματος ούρλιαζαν και έκλαιγαν.

Τελικά το αεροσκάφος με τους 151 επιβάτες επέστρεψε στην Αυστραλία και προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Περθ.

Η εταιρεία σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για «τεχνικό θέμα» που υποχρέωσε τους πιλότους να επιστρέψουν στην Αυστραλία και ζήτησε συγγνώμη από τους επιβάτες για την ταλαιπωρία χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για τη φύση του προβλήματος που παρουσιάστηκε.

Μόλις τον περασμένο Ιούνιο παρουσιάστηκε ξανά πρόβλημα σε πτήση της AirAsia που έκανε το ίδιο δρομολόγιο με το αεροσκάφος, όπως έλεγαν τότε αυτόπτες μάρτυρες, να τραντάζεται σαν «πλυντήριο ρούχων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ