Κοινωνία

Νοσοκομείο Κιλκίς: Διαρροή αερίου 160ο C από βλάβη στα πλυντήρια

Σε σοβαρό κίνδυνο εκτέθηκαν εργαζόμενοι αλλά και ασθενείς στο νοσοκομείο Κιλκίς λόγω μηχανικής βλάβης στα πλυντήρια-στεγνωτήρια που είχε σαν αποτέλεσμα να σπάσει σωλήνας υψηλής πίεσης μεταφοράς ατμού θερμοκρασίας 160o C και να προκληθεί μεγάλη διαρροή.

Το περιστατικό, όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), συνέβη την περασμένη Πέμπτη. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, το ένα εκ των τριών στεγνωτηρίων του νοσοκομείου, βάρους πάνω από μισό τόνο, μετακινήθηκε λόγω αναταράξεων και έκοψε τον σωλήνα υψηλής πίεσης μιας ίντσας μεταφοράς ατμού. Η θερμοκρασία του ατμού που μετέφερε ο σπασμένος σωλήνας ήταν πάνω από 160ο C.

«Στο χώρο των πλυντηρίων υπήρξε μεγάλη διαρροή ατμού και έκαιγε ο τόπος. Επίσης, ατμός με υψηλή θερμοκρασία πέρασε στο διάδρομο του κτιρίου στο οποίο στεγάζονται τα  Εξωτερικά ορθοπεδικά ιατρεία. Εκείνη την ώρα υπήρχαν εκεί ασθενείς και συνοδοί. Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική και το προσωπικό του πλυντηρίου, οι ασθενείς και οι συνοδοί στο διάδρομο του κτιρίου αντιμετώπισαν λιποθυμικές τάσεις» ήταν η περιγραφή όσων βρίσκονταν εκεί και όπως τα μετέφεραν στην ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, η υψηλή πίεση θα μπορούσε να σκοτώσει με τη δύναμη που είχε ανθρώπους εάν βρίσκονταν στην ακτίνα της διαδρομής της πίεσης του σπασμένου σωλήνα. Επίσης ο ατμός υψηλής θερμοκρασίας θα μπορούσε να προκαλέσει εγκαύματα σε ανθρώπους, πρωτίστως στο προσωπικό του πλυντηρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ