Κοινωνία

Κομοτηνή: Τρέχει αλμυρό νερό από τις βρύσες σπιτιών - Η εξήγηση του προβλήματος!

Το "αλμυρό" νερό επέστρεψε στις βρύσες σπιτιών της παραλιακής ζώνης του δήμου Κομοτηνής, προκαλώντας τα εύλογα παράπονα των πολιτών. Στη μεγάλη ζήτηση σε νερό αλλά και στο ότι τέθηκε εκ νέου σε λειτουργία "αλμυρή" γεώτρηση στην Πόρπη, εντοπίζεται η αιτία του φαινομένου, με την ΔΕΥΑΚ να επιδιώκει τη λύση του. Η μεγάλη κατανάλωση νερού στην παραλιακή ζώνη, ανάγκασε τη ΔΕΥΑΚ να θέσει ξανά σε λειτουργία γεώτρηση με υφάλμυρο νερό που βρίσκεται στην Πόρπη και χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν.

Η νέα γεώτρηση που "χτύπησε" πρόσφατα η ΔΕΥΑΚ στην περιοχή και θα χρησιμοποιούνταν για τις ανάγκες ύδρευσης της παραλιακής ζώνης, αποδείχθηκε περισσότερο αλμυρή από το αναμενόμενο, παρόλο που στο ίδιο σημείο λειτουργούν γεωτρήσεις που αποδίδουν ποιοτικότερο νερό. "Την καινούρια γεώτρηση την κάναμε με σκοπό να την δώσουμε σε λειτουργία μέσα στο καλοκαίρι για να μην ξαναλειτουργήσουμε την αλμυρή της Πόρπης. Το θέμα είναι ότι ενώ στην περιοχή που χτυπήσαμε αυτήν την καινούρια γεώτρηση λειτουργούν οι άλλες καλές γεωτρήσεις η συγκεκριμένη έχει άλατα. Παρόλο που κάναμε καθαρισμούς, παρόλο που αλλάξαμε το ύψος από το οποίο αντλεί τα νερά, συνεχίζει να είναι αλμυρή. Το νερό είναι αλμυρό, παρόλο που το αρδευτικό πεδίο όπου χτυπήσαμε είναι ίδιο με των άλλων γεωτρήσεων, που δίνουν καλό νερό", μας αναφέρει ο κος Καρασταύρου.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα οι επιλογές που είχε η ΔΕΥΑΚ ήταν να προχωρήσει σε διακοπές υδροδότησης ή να θέσει σε λειτουργία την αλμυρή γεώτρηση της Πόρπης. Προτίμησε το δεύτερο με συνέπεια να υπάρξουν παράπονα από περιοχές όπως Μέση, Γλυφάδα, παραλία Μέσης και Αρωγή. Όπως μας πληροφορεί ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ "Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο είχαμε προβλήματα γιατί ήτανε η πρώτη φορά που θα θέσαμε σε λειτουργία την αλμυρή γεώτρηση. Θέλαμε να δούμε αν θα αντέξουμε χωρίς την αλμυρή και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πέσει η στάθμη πίεσης του νερού και ενδεχομένως να υπήρξαν κάποιες διακοπές στην Αρωγή και στην παραλία Μέσης. Πάντως την έχουμε σε χρήση, βέβαια την μειώσαμε αυτές τις μέρες γιατί είχαμε έντονα παράπονα από τους κατοίκους, γιατί όντως ήταν πολύ αλμυρό το νερό".

xronos.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ