Κοινωνία

Συνελήφθησαν ένοπλοι Αλβανοί που μάζευαν παράνομα τσάι στα Τζουμέρκα

Τώρα έρχονται και οπλισμένοι οι Αλβανοί συλλέκτες βοτάνων που περνούν παράνομα τα σύνορα και λεηλατούν την χλωρίδα της ελληνικής γης! Οι τέσσερις άνδρες που εντοπίστηκαν να μαζεύουν μεγάλες ποσότητες τσάι του βουνού στα Τζουμέρκα, ήταν έτοιμοι για όλα καθώς είχαν μαζί τους ένα κυνηγετικό όπλο με 16 φυσίγγια!

Ωστόσο, οι αλλοδαποί ηλικίας 46, 34, 38 και 51 χρόνων δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν όταν τους αιφνιδίασαν οι αστυνομικοί του τμήματος Βορείων Τζουμέρκων στην ορεινή περιοχή «Βλαχιώτη», στους Καλαρρύτες Ιωαννίνων, όπου είχαν ήδη ξεριζώσει 56 κιλά και 165 γραμμάρια τσάι του βουνού για να το μεταφέρουν στην πατρίδα τους και να το πουλήσουν.

Οπλισμένος ήταν ο 34χρονος, ενώ στην κατοχή των δραστών κατασχέθηκε και λαθραίος καπνός βάρους 690 γραμμαρίων. Οι Αλβανοί, τρεις εκ των οποίων δεν είχαν έγγραφα για την παραμονή τους στη χώρα, παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες κατά περίπτωση για παράβαση της δασικής νομοθεσίας, παράνομη είσοδο στη χώρα, παράνομη οπλοκατοχή και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ