Κοινωνία

Άγρια αναμέτρηση ρινόκερου με ιπποπόταμο για έναν νερόλακκο (βίντεο)

Μιας απίστευτης αγριότητας αναμέτρηση μεταξύ ενός ιπποπόταμου και ενός ρινόκερου κατέγραψε με την κάμερα του ο φύλακας ενός πάρκου άγριας ζωής στη Νότια Αφρική.

Αιτία της «μάχης» των δύο γιγάντων, που δόθηκε στο καταφύγιο θηραμάτων της περιοχής Klein Karoo, ήταν ένας νερόλακκος (από τους λίγους της περιοχής που έχουν ακόμη νερό, λόγω της ξηρασίας) στον οποίο έφτασαν και τα δύο ζώα την ίδια ώρα για να ξεδιψάσουν.

Τα δύο τεράστια θηλαστικά διεκδίκησαν με αγριότητα την κυριαρχία του νερόλακκου, με τον ιπποπόταμο να αναδεικνύεται τελικά νικητής, εξοντώνοντας τον αντίπαλό του.

Το φοβερό στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πως, σύμφωνα με την Daily Mail, ο ρινόκερος (το δεύτερο μεγαλύτερο χερσαίο θηλαστικό) υπό φυσιολογικές συνθήκες θα νικούσε τον ιπποπόταμο (το τρίτο μεγαλύτερο), ωστόσο ο συγκεκριμένος είχε χάσει το σημαντικότερο όπλο του, το κέρατό του, το οποίο είχαν αφαιρέσει οι υπεύθυνοι του πάρκου για να τον προστατέψουν από τους λαθροθήρες.

https://youtu.be/GPOCTLUyFTs

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Συριακός Στρατός
Ένοπλες Συρράξεις 0

Ξεφτιλίζονται οι Τούρκοι στη Συρία: Λιποτακτούν οι τζιχαντιστές μισθοφόροι - Του συλλαμβάνει στα σύνορα ο τουρκικός στρατός

Ανακατέλαβε νέες περιοχές νοτιοανατολική Ιντλίμπ ο Συριακό Στρατός - Εντατικοποιούνται οι επιχειρήσεις τις επόμενες...