Κοινωνία

Δικηγόρος, αστυνομικός και συμβολαιογράφοι σε κύκλωμα διακίνησης γυναικών

Μεγάλη επιχείρηση για την εξάρθρωση σπείρας που διακινούσε γυναίκες βρίσκεται σε εξέλιξη από νωρίς το απόγευμα στην περιοχή της Αττικής.

Πρόκειται για πολυμελή εγκληματική ομάδα η οποία εξασφάλιζε τη νομιμοποίηση της παρουσίας των αλλοδαπών γυναικών, κυρίως από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Τα μέλη της σπείρας είχαν δημιουργήσει ένα ευρύ κύκλωμα με διασυνδέσεις σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να διασφαλίζουν την παραμονή των γυναικών στην Ελλάδα και την έκδοση αδειών εργασίας.

Το σύστημα που ακολουθούσαν οι εμπλεκόμενοι περιελάμβανε εικονικούς γάμους με Έλληνες πολίτες και σύναψη συμφώνων συμβίωσης, προκειμένου να νομιμοποιείται η έκδοση των απαραίτητων εγγράφων από τις ελληνικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη καταγραφεί πάνω από 200 περιπτώσεις γυναικών που εισήλθαν στην Ελλάδα μέσω της «μηχανής» που είχε στήσει η εν λόγω εγκληματική ομάδα και φέρουν εικονικές αναγνωρίσεις πατρότητας, ή παράνομης υιοθεσίας και μαστροπείας, εκτός των γυναικών που είχαν προχωρήσει σε γάμο ή υπογραφή συμφώνων συμβίωσης με Έλληνες υπηκόους.

Η έρευνα έχει απλωθεί σε όλη την Αττική και μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί πάνω από 20 άτομα, μεταξύ των οποίων βρίσκονται τρεις δημόσιοι υπάλληλοι, δύο συμβολαιογράφοι, ένας δικηγόρος και ένας αστυνομικός, οι οποίοι είχαν αναλάβει καίρια πόστα στην εγκληματική οργάνωση και προσέφεραν πολυτιμότατες υπηρεσίες, όντας σε άμεση επαφή με όλους τους αρμόδιους φορείς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ