Κοινωνία

Διευκρινίσεις ΕΛ.ΑΣ.: Στο κτήριο της Αχαρνών θα βάλουμε ασυνόδευτα παιδιά, στο δήμο η Βίλα Ζωγράφου

Τα επόμενα βήματα για τα δύο κατειλημμένα κτήρια στην Αχαρνών και στου Ζωγράφου που εκκενώθηκαν με δύο επιχειρήσεις τα ξημερώματα της Δευτέρας ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στο πρώτο κτήριο της οδού Αχαρνών, από το οποίο απομακρύνθηκαν 127 πρόσφυγες, θα εγκατασταθούν το αμέσως επόμενο διάστημα ασυνόδευτοι ανήλικοι αλλοδαποί «στο πλαίσιο οργανωμένου προγραμματισμού – σχεδιασμού αρμόδιων Φορέων».

Το δεύτερο κτήριο, η Βίλα Ζωγράφου, στην πλατεία Γαρδένιας, σύμφωνα με την αστυνομία θα αποδοθεί στον δήμο Ζωγράφου για χρήση κοινωφελούς σκοπού.

Υπενθυμίζεται ότι από το δεύτερο κτήριο προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ επτά άτομα.

Η ΕΛΑΣ διευκρινίζει τέλος ότι οι δύο επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν «κατόπιν εγκλήσεων των ιδιοκτητών των κτιρίων και σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας».

Ερωτηθείς για τις πρωινές επιχειρήσεις ο κ. Τόσκας σε συνέντευξή στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ, απάντησε: «Το πρώτο κτίριο στου Ζωγράφου, ανήκει στον δήμο Αθηναίων και το ήθελε για να χρησιμοποιηθεί ως πολιτιστικός χώρος. Οι καταληψίες, περίπου 5-6 άτομα, βρίσκονταν μέσα αρκετό καιρό. Το δεύτερο κτίριο ανήκει στον Ερυθρό Σταυρό και θέλει να το χρησιμοποιήσει για ασυνόδευτα παιδιά. Μέσα στο κτίριο βρίσκονταν πρόσφυγες, οι οποίοι έτσι και αλλιώς θα έπρεπε να είναι σε οργανωμένους χώρους. Όπως καταλαβαίνετε και οι δύο επιχειρήσεις είναι απολύτως δικαιολογημένες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ