Κοινωνία

Αίσχος: Με πυροβόλο όπλο έχουν θανατωθεί τα ελάφια στην περιοχή του Άνω Καλαμώνα!

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό, τη σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία επικίνδυνου ψυχοπαθή, που έχει αποδεκατίσει ένα ολόκληρο κοπάδι από ελάφια στην περιοχή μεταξύ Μαριτσών και Πεβεράνιου έχουν εξαπολύσει οι επιτελείς της Θηροφυλακής της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου, ενώ στις έρευνες αναμένεται να εμπλακούν και οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

Μέχρι στιγμής οι θηροφύλακες έχουν συλλέξει 19 νεκρά ελάφια, εκ των οποίων τα 4 βρέθηκαν νεκρά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων γεγονός που αποδεικνύει ότι ο δράστης δεν έχει κανένα φραγμό και παρά την δημόσια κατακραυγή και την ενίσχυση των μέτρων για τον εντοπισμό του συνεχίζει απτόητος την εγκληματική του δραστηριότητα.

Οι Θηροφύλακες δεν έχουν ακόμη εντοπίσει 4 ελάφια από το ίδιο κοπάδι και θεωρούν ότι κι αυτά έχουν σκοτωθεί.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες και τον ακτινοσκοπικό και ιατροδικαστικό έλεγχο των νεκρών ελαφιών με την συνδρομή των κτηνιάτρων κ.κ. Παναγιώτη Μαριέ και Κυριάκου Περσιάνη αλλά και του ιατροδικαστή κ. Π. Κοτρότσου, διαπιστώθηκε ότι όλα σχεδόν φέρουν διαμπερή τραύματα από πυροβόλο όπλο (πιθανολογείται σφόδρα ότι δεν έχει γίνει χρήση κυνηγετικής καραμπίνας) μεταξύ του θώρακα και το λαιμού τους.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το ό,τι από τους μέχρι τώρα ελέγχους δεν έχει βρεθεί βλήμα από όπλο έχει οδηγήσει τους Θηροφύλακες στην διαπίστωση ότι ο δράστης έχει άριστες σκοπευτικές ικανότητες και σκοτώνει τα ελάφια όχι για να καλύψει τις διατροφικές του ανάγκες αλλά τα δολοφονικά του ένστικτα. Σημειώνεται ότι στην συγκεκριμένη περιοχή δεν έχουν υπάρξει διαμαρτυρίες για καταστροφή γεωργικών καλλιεργειών από τα ελάφια ή διαμαρτυρίες από βοσκούς με αποτέλεσμα να πιθανολογείται ότι ο δράστης είναι διεστραμμένος.

Κυνηγοί τονίζουν μάλιστα ότι το συγκεκριμένο κοπάδι ήταν ουσιαστικά εξημερωμένο και τα ζώα δεν ετρέποντο σε φυγή όταν τα πλησίαζαν άνθρωποι.

«Σκοπός του είναι να αφανίσει όλα τα ελάφια στην περιοχή του Καλαμώνα» δήλωσε χθες στην «δημοκρατική» ο Θηροφύλακας κ. Μ. Στέργου, ο οποίος κάνει λόγο για «πρωτοφανούς βαρβαρότητας φαινόμενα χωρίς προηγούμενο στο νησί».

Η Θηροφυλακή κάνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει οτιδήποτε για τον δράστη να επικοινωνήσει άμεσα στο τηλέφωνο 6940267975

Επίσης το Δ.Σ του Κυνηγετικού Συλλόγου, επικήρυξε τον δράστη με 5.000 ευρώ, σε όποιον δώσει συγκεκριμένες πληροφορίες στην Θηροφυλακή, οι οποίες θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία:

«Δυστυχώς επαληθευτήκαμε»

Με δυο προηγούμενα δελτία τύπου η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία πήρε θέση σε όσα συμβαίνουν με τα ελάφια στην Ρόδο.

Στο πρώτο δελτίο μας αναφέραμε: Να επιτραπεί το κυνήγι προστατευόμενων ειδών ζητά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου!! θέταμε την Περιφέρεια και όλες τις αρμόδιες αρχές προ των ευθυνών τους και προτείναμε λύσεις για το εγειρόμενο ζήτημα “της ανεξέλεγκτης αύξησης του αριθμού των ελαφιών στην Νότια Ρόδο”, όπως η Περιφέρεια χαρακτήρισε το γεγονός.

Γράφαμε για την ακρίβεια «Αν η αδυναμία της πολιτείας να αποζημιώσει τους αγρότες και να λάβει τα ενδεδειγμένα μέτρα, αν η ανικανότητα του ανθρώπινου είδους να συμβιώσει με άλλα ζώα και να προστατεύει κατάλληλα τα όποια περιουσιακά του στοιχεία, αν οι ουκ ολίγες περιπτώσεις λαθροθηρίας ελαφιού που αποκαλύπτονται, αποτελούν ουσιαστικά προσπάθεια νομιμοποίησης της ιδέας αυτής που ετοιμάζεται και που έχει ως αποτέλεσμα την “ελεγχόμενη” δολοφονία του ελαφιού, τότε έχουμε αποτύχει για ακόμα μία φορά ως άνθρωποι, ως κράτος, ως πολιτισμός»

Σήμερα μετά την θανάτωση 14 ελαφιών η Περιφέρεια ακόμη αναρωτιέται τι δεν έπραξε σωστά !!!

Στο δεύτερο δελτίο μας αναρωτηθήκαμε: Τυχαίος ο θάνατος των ελαφιών στην Ρόδο; θέταμε τους παρακάτω προβληματισμούς, όταν βρέθηκαν 7 σκοτωμένα και εγκυμονούντα πλατόνια, από αγέλη αδέσποτων σκύλων, σύμφωνα με τα τότε δημοσιεύματα.

«Μπορεί να είναι ένα τυχαίο συμβάν αλλά ίσως και καθόλου τυχαίο αλλά μεθοδευμένο.

Επειδή το θέμα της απαγόρευσης του κυνηγιού των ελαφιών πήρε μεγάλες διαστάσεις αναρωτιόμαστε μήπως πρόκειται για έγκλημα κάποιων, οι οποίοι χρησιμοποίησαν αδέσποτα σκυλιά για να αποσείσουν τυχόν ευθύνες από πάνω τους για τον θάνατο των ελαφιών.

Ίσως να φανεί σε κάποιους υπερβολική μια τέτοια διάσταση αλλά στην χώρα μας χιλιάδες ζώα “ξεπαστρεύονται” με διάφορους τρόπους.

Καλούμε την Εισαγγελία Ρόδου και την Αστυνομία να εξετάσουν και αυτό το ενδεχόμενο, τις δε εμπλεκόμενες αρχές να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για την σωτηρία των ελαφιών, που αποτελούν εμβληματική παρουσία στο νησί της Ρόδου»

15724148_1695102417173933_1471312427_n-735x459

Και δυστυχώς επαληθευτήκαμε.

Άραγε σε τι ενέργειες προχώρησαν οι ως άνω δύο αρχές;

Ή μήπως σε καμία;

Η ελληνική κοινωνία σήμερα έχει “ξεφύγει” και ατιμώρητη συνεχίζει τα εγκλήματα κατά των ζώων.

Ποιος θα τους σταματήσει αφού όλες οι προβλεπόμενες ποινές είναι με αναστολή και οι δράστες γυρίζουν ανενόχλητοι στα σπίτια τους;

Ή μήπως η ανύπαρκτη παιδεία στα σχολεία για τη φύση και τα πλάσματά της;

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Kατάρρευση Ερντογάν: Δεν έχει λεφτά να πληρώσει τους ισλαμιστές της Συρίας - Τον προειδοποιούν με προσάρτηση της Αλεξανδρέττας

Όμηρος στα ίδια τα “βρώμικα” σχέδια του φαίνεται ότι είναι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν με τους τζιχαντιστές στην Βόρεια...