Κοινωνία

Χίος: Χάος στον καταυλισμό της Σούδας με συμπλοκές μεταξύ μεταναστών και εμπρησμούς (εικόνες, βίντεο)

Νέα επεισόδια ξέσπασαν μεταξύ μεταναστών λίγο πριν τις 3 το απόγευμα της Τετάρτης, 9 Νοεμβρίου 2016, στον καταυλισμό της Σούδας, που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό μιάς γυναίκας από το Ιράν και την ολοσχερή καταστροφή από εμπρησμό ενός κοντέινερ.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγα λεπτά πριν τις 3, όταν ένας μετανάστης, κατά τις πρώτες πληροφορίες Ιρανός, επιτέθηκε σε μια ομοεθνή του και την κτύπησε στο κεφάλι, με συνέπεια τον τραυματισμό της και στην συνέχεια την μεταφορά της στο νοσοκομείο Χίου, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

%cf%87%cf%871

Ο ίδιος δράστης στην συνέχεια άρχισε να κτυπά με σίδερο το κοντέινερ που χρησιμοποιείται από το προσωπικό του καταυλισμού για διάφορες υπηρεσίας, όπως π.χ. την διανομή φαγητού, ενώ άλλοι δύο μετανάστες έσπευσαν κι άρχισαν κι αυτοί να σπάνε το κοντέινερ.

Αμέσως μετά του έβαλαν φωτιά, με συνέπεια την ολοσχερή καταστροφή του, ενώ μικρές ζημιές έπαθε το διπλανό κοντέινερ με ιατρικό εξοπλισμό, ενώ την ίδια ώρα μέσα σε αυτό βρισκόταν γιατρός, ο οποίος και απομακρύνθηκε.

Στο σημείο των επεισοδίων έσπευσε η διμοιρία των ΜΑΤ, που βρίσκεται στην περιοχή μονίμως, αλλά φαίνεται ότι η ζημιά είχε γίνει και δεν πρόλαβαν να αποτρέψουν τον εμπρησμό του κοντέινερ.

%cf%87%cf%872

Στον καταυλισμό της Σούδας έσπευσαν και δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με δύο οχήματα, τα οποία απέτρεψαν την επέκταση της φωτιάς.

Από την αστυνομία και το λιμενικό που βρέθηκαν στον χώρο έγινε τουλάχιστον μία σύλληψη, εκείνου που φέρεται να πρωτοστάτησε στο επεισόδιο.

Στο μεταξύ οι σκηνές, που βρίσκονται τοποθετημένες στην παραλία και στις οποίες βρίσκονται κυρίως Ιρανοί, από τον δυνατό αέρα που πνέει στην περιοχή έχουν πέσει στο έδαφος και υπάρχει σοβαρό πρόβλημα πώς θα περάσουν την νύκτα τους οι διαμένοντες σε αυτές, αν μάλιστα – όπως δείχνουν τα πράγματα – επιδεινωθούν οι καιρικές συνθήκες, χωρίς να αποκλείεται και η βροχή.

Αναστάτωση επικράτησε και στους άλλους πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στον καταυλισμό, οι οποίοι παρακολουθούσαν από μακριά τα επεισόδια, ενώ στον χώρο βρέθηκαν και κάτοικοι της περιοχής, διαμαρτυρόμενοι για τα νέα επεισόδια και την αναστάτωση στην καθημερινότητά τους.

https://youtu.be/_-5mUJxQhFk

https://youtu.be/zsRkZRAHyjg

https://youtu.be/kWbI7qn9FGI

http://astraparis.gr/, http://www.politischios.gr/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ