Κοινωνία

Δείτε τα ρωσικά κρεβάτια για παιδιά που σχεδιάστηκαν να μοιάζουν με εκτοξευτές πυραύλων

Ρωσική εταιρεία κατασκεύασε παιδικά κρεβάτια που μοιάζουν με ένα εκτοξευτή βλημάτων Buk, το όπλο δηλαδή με το οποίο χτυπήθηκε το αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών στην ανατολική Ουκρανία το 2014 και προκάλεσε το θάνατο 298 ανθρώπων.

Το κρεβάτι εκτοξευτήρας πυραύλων είναι παραγωγή της οικογενειακής επιχείρησης CARoBUS που έχει την έδρα της στην Αγία Πετρούπολη. Έχουν επίσης φτιάξει κρεβάτι τεθωρακισμένο άρμα μάχης και ένα μαχητικό αεροσκάφος.

«Πρόκειται για κάποιο είδους αστείο», διερωτήθηκε ο Ρώσος δημοσιογράφος Όλεγκ Κασίν, όπως μεταδίδει το BBC. Ωστόσο κάποιοι υποστηρίζουν πως είναι κάποιο διαφημιστικό κόλπο της εταιρείας κατασκευής παιδικών επίπλων για να προσελκύσει πελάτες.

Όμως ο κατασκευαστής του κρεβατιού είπε ότι έχουν ήδη πουληθεί δέκα κομμάτια και υποστήριξε πως δεν βλέπει κάτι παράξενο όσον αφορά στο ντιζάιν του επίπλου.

Συνήθως η εταιρεία φτιάχνει κρεβάτια αυτοκίνητα, πλοία και αεροπλάνα όμως αυτή τη φορά πραγματικά πρωτοτύπησε.

«Δεν βλέπω κάτι παράξενο σε αυτό. Κάποια παιδιά γίνονται γιατροί, άλλα ζαχαροπλάστες και κάποια στρατιώτες», δήλωσε ο διευθυντής της εταιρείας Αντόν Κόπελ.

2

3

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ