Κοινωνία

Σπείρα Πακιστανών ρήμαξε 55 μετασχηματιστές – Ζημιά 295.000 ευρώ στη Δ.Ε.Η.

Συνελήφθη το ένα μέλος της και αναζητούνται οι συνεργοί του

Ζημιά ύψους 295.000 ευρώ είχε προκαλέσει στη Δ.Ε.Η. η δράση σπείρας Πακιστανών «κυνηγών» χαλκού που είχαν ρημάξει τουλάχιστον 55 μετασχηματιστές στις περιοχές Κάστρο, Κόκκινο και Ακραίφνιο της Βοιωτίας και το Μαρτίνο Φθιώτιδας, από τα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου!

Την άκρη του νήματος για την εξάρθρωση της σπείρας βρήκαν οι άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. που συνέλαβαν μετά από πεζή καταδίωξη έναν 30χρονο Πακιστανό, ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει όταν εντοπίστηκε στην περιοχή του Ακραίφνιου. Κοντά στο σημείο όπου συνελήφθη, σε ένα αγροτεμάχιο στην πεδιάδα της Κωπαίδας, βρέθηκαν τρία χάλκινα πηνία που είχε «ξηλώσει» νωρίτερα από έναν μετασχηματιστή, κρυμμένα μαζί με δυο σακβουαγιάζ στα οποία υπήρχαν πλήθος κόφτες, κλειδιά διαφόρων μεγεθών, επαναφορτιζόμενος ηλεκτρικός τροχός, ιμάντες και άλλα διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και τρία ξύλινα κοντάρια, ένα εκ των οποίων είχε στην άκρη του  μία μεταλλική βίδα που χρησιμοποιούνταν για τη διακοπή ηλεκτροδότησης των εναέριων μετασχηματιστών.

Σε βάρος του 30χρονου, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θηβών άσκησε δίωξη για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές και φθορές, παρακώλυση της λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, καθώς διαπιστώθηκε ότι βρίσκεται παράνομα στη χώρα. Ο αλλοδαπός παραπέμφθηκε για να απολογηθεί στον ανακριτή, ενώ η έρευνα για να εξακριβωθούν τα στοιχεία ταυτότητας των αγνώστων συνεργών του συνεχίζεται.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...