Στρατός Ξηράς
Ενημερώθηκε στις:

Βόμβα από Βουλευτή Α. Συρίγο: Θα στείλει η Τουρκία ειρηνευτικές δυνάμεις στην Ουκρανία και όχι εμείς;

Τεράστιες εξελίξεις σχετικά με την ειρηνευτική δύναμη της δύσης στην Ουκρανία, με τους Τούρκους να περιμένουν στην γωνία να στείλουν δυνάμεις σε μια περιοχή στην οποία έχουν τα δικά τους συμφέροντα.  

Στο θέμα παρενέβη ο βουλευτής της ΝΔ Άγγελος Συρίγος σε ομιλία του τονίζοντας ότι “Έχουμε λόγο να στείλουμε στρατεύματα στην Ουκρανία; Στην περιοχή κατοικεί ελληνική μειονότητα 100.000 άτομα. Γιατί η Τουρκία είπε ότι θα πάει, και εμείς θα είμαστε εκτός; 

Δεν υπάρχουν εύκολες απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα. Ή θα μπεις στη διαδικασία να πεις “περνάω σε μια φάση στην οποία θα είμαι κράτος υποτελές στην Τουρκία” ή θα πεις “εγώ αντιστέκομαι σε αυτό” και αντιστέκομαι σημαίνει ότι απαιτεί θυσίες. Είμαστε ως κοινωνία έτοιμη να τις κάνουμε; Μόνο έτσι θα απαντήσουμε για το αύριο της χώρας".

Η Ελλάδα έχει μια πανίσχυρη ελληνική μειονότητα στην περιοχή, η οποία λόγω του πολέμου υπέφερε πραγματικά, αφού ελληνικά χωριά κάηκαν και χιλιάδες Έλληνες μετακινήθηκαν.

Αυτήν την χρονική στιγμή Ρωσία και ΗΠΑ, συζητούν το εδαφικό στην Ουκρανία, και όλα δείχνουν ότι οι Ρώσοι και οι Αμερικανοί θα δημιουργήσουν μια νεκρή ζώνη, την οποία πιθανότατα θα ελέγχουν ειρηνευτικές δυνάμεις.

Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι δεν θα δεχθεί στρατιώτες από χώρες του ΝΑΤΟ, αλλά η υποψηφιότητα της Τουρκίας δεν δέχθηκε τα ίδια πυρά από την Μόσχα, σε σχέση με αυτά που δέχθηκαν οι υποψηφιότητες Γάλλων και Βρετανών.

Εάν και εφόσον οι Τούρκοι ( λόγω σχέσεων με την Μόσχα) πιθανόν λέμε, γίνουν τελικά αποδεκτοί ως ειρηνευτική δύναμη, γιατί να μην υπάρξει και μια ελληνική ειρηνευτική δύναμη, σε συνεννόηση με την ρωσική πλευρά, την στιγμή που όντως υπάρχουν 100.000 ελληνικής καταγωγής πολίτες στην περιοχή;

Πριν μερικές ημέρες έτοιμη δήλωσε πανέξυπνα η Τουρκία, με στόχο  να αναπτύξει στρατιωτικές δυνάμεις στην Ουκρανία «αν υπάρξει ανάγκη», όπως αναφέρει ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

«Έπειτα από τις πρόσφατες εξελίξεις, δεν είναι δυνατή η προστασία της ευρωπαϊκής ασφάλειας χωρίς την χώρα μας. Ως μέλος του ΝΑΤΟ και του Οργανισμού για την Ασφάλεια κι την Συνεργασία στην Ευρώπη, η Τουρκία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του συστήματος της ευρωπαϊκής ασφάλειας με την αναπτυσσόμενη αμυντική της βιομηχανία, τον σημαντικό της ρόλο στην διευθέτηση τοπικών κρίσεων και τον ισχυρό της στρατό», ανακοίνωσε η Άγκυρα.

Μάλιστα, κατά την τακτική ενημέρωση των αμυντικών συντακτών, οι πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας τόνισαν ότι το θέμα της συμβολής σε μια αποστολή, που δεν έχει ακόμη διαμορφωθεί εννοιολογικά, παρόλο που έχει αναφερθεί σε διάφορα κανάλια, θα αξιολογηθεί αμοιβαία με όλα τα σχετικά μέρη, σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο για την εγκαθίδρυση της περιφερειακής σταθερότητας και ειρήνης.

Επίσης, επανέλαβαν την τουρκική θέση ότι στις όποιες ειρηνευτικές πρωτοβουλίες είναι απαραίτητη ισότιμης και δίκαιης εκπροσώπησης και των δύο εμπόλεμων πλευρών ( βάζοντας το λύκο να φυλάει τα πρόβατα).

Οι Τούρκοι να υπενθυμίσουμε ότι δεν αναγνωρίζουν την Κριμαία ως ρωσική επαρχία, ενώ δηλώνουν σε όλους του τόνους, και στην Μόσχα, περί τουρκικής καταγωγής κατοίκους σε Ουκρανία και Ρωσία.

Ο Ερντογάν θέλει να έχει παρουσία παντού και να εμφανίζεται ως δύναμη σταθερότητας, ενώ οι στρατιώτες του διεξάγουν γενοκτονία στην Συρία κατά των Κούρδων και των Χριστιανών.

Η ελληνική πλευρά οφείλει να παρέμβει διπλωματικά και να επανορθώσει τις σχέσεις με την Μόσχα, για να είναι κοντά στα γεγονότα, φροντίζοντας τους χιλιάδες Έλληνες της περιοχής, οι οποίοι υπέφεραν τόσα δεινά.   

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Βόμβα από Ρώσο αναλυτή που παρουσιάζει τρομερές εκδοχές για την πτώση του τουρκικού C-130 εμπλέκοντας και το Κρεμλίνο για πρώτη φορά (Βίντεο)

Η Τουρκία καθηλώνει όλα τα C-130 μετά το δυστύχημα στη Γεωργία- Τούρκος σύμβουλος και αρθρογράφος με στενούς δεσμούς με...
apache-india-turkia
Κόσμος 0

Σεισμός στην Ευρασία! Η Τουρκία είναι η χώρα που σαμπόταρε και εμπόδισε την προγραμματισμένη παράδοση 3 ελικοπτέρων Apache στην Ινδία -Ξεκίνησε «Ψυχρό Πόλεμο»

Αποκάλυψη που φέρνει σεισμό: Η Τουρκία απέδειξε την εχθρική της στάση έναντι της Ινδίας και τώρα το Νέο Δελχί ετοιμάζει...
Πολιτική 0

Είχε δίκιο ο Όργουελ- Τι απίστευτο πρότεινε ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσες για την διαδικτυακή ανωνυμία στην ΕΕ προκαλώντας σοκ

Το διαδίκτυο είναι ο μόνος ακόμη ελεύθερος χώρος διακίνησης ιδεών και απόψεων και αυτό ενοχλεί πολλούς στις Βρυξέλλες