Στρατός Ξηράς
Ενημερώθηκε στις:

Πανίσχυρη δύναμη-Η διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων θα παραλάβει Τέσσερα ελικόπτερα UH-60M Blackhawk εξοπλισμένα με πυραύλους Hellfire

Η αγορά των 35 ελικοπτέρων UH-60M Blackhawk από την χώρα μας, λύνει πραγματικά τα χέρια της διοίκησης των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, με την χρήση νέων ιπτάμενων μέσων για την αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων “ Χιούι”.

Η Αεροπορία Στρατού θα παραλάβει τα πρώτα 4 ελικόπτερα εντός του 2025, ενώ η παράδοση των υπόλοιπων 31 θα υλοποιηθεί έως το τέλος του 2027.

Από τα 35 Ελικόπτερα τύπου UH-60M Blackhawk που θα προμηθευτούμε τα 4 θα διαμορφωθούν ειδικά για την διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων εξοπλισμένα με πυραύλους Hellfire.

Περιττό να τονίσουμε ότι η Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) επαυξάνει κατακόρυφα τη δυνατότητά της για αποτελεσματική σχεδίαση και διεξαγωγή ειδικών αποστολών σε εναέριο και  θαλάσσιο περιβάλλον.

Σε συνδυασμό με την απόκτηση Πέντε σκαφών Ανορθοδόξου Πολέμου – Ταχείας Μεταφοράς (ΣΑΠ-ΤΜ) MARK V, η επίλεκτη ελληνική δύναμη θα “ πετάει” στην κυριολεξία σε αέρα και θάλασσα

Τα σκάφη αυτά είναι εξοπλισμένα με δύο (2) πολυβόλα FN MAG 7,62 χιλ. και δύο (2) βαριά πολυβόλα M2HB 0,50″ έκαστο, ενώ έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν 16 βατραχανθρώπους με πλήρη φόρτο και ένα φουσκωτό σκάφος στην πρύμνη (π.χ zodiac).

Με μήκος 25 μέτρα και βάρος 57 τόνους, μπορούν να επιχειρήσουν σε αποστολές ακόμα και 800 χλμ μακριά από τη βάση τους. Μπορούν να αναπτύξουν μέγιστη ταχύτητα έως 65 και  κόμβους με αυτονομία για επιχειρήσεις 12 ωρών.

Οι τουρκικές απειλές και ο τρομερός εξοπλισμός της διοίκησης ειδικού Πολέμου

Η ελληνική στρατιωτική ηγεσία δίνει σαφώς βάρος στην διοίκηση ειδικού πολέμου για οποιαδήποτε απειλή και αν έρθει στα νησιά του Αιγαίου, είτε θέλει να εξάγει ο Ερντογάν την ήττα του στις δημοτικές εκλογές, είτε όχι, και αυτό είναι το ζητούμενο.

Όλα τα σχέδια της Άγκυρας, ειδικά μετά το 2020, στοχοποιούν με σαφήνεια νησιά, μικρονήσους και Βραχονησίδες σε μια τεράστια έκταση από τον Έβρο, έως την Κάρπαθο και την Γαύδο.

Οι Καταδρομείς μας, για να ανταπεξέλθουν σε κάθε σενάριο, πρέπει να διαθέτουν και τα κατάλληλα μέσα, και αυτά είναι τα ειδικά διαμορφωμένα UH-60M Blackhawk, αλλά και τα ταχεά σκάφη που μα δόθηκαν από τις ΗΠΑ.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πριν 2 χρόνια Τούρκος εξόριστος δημοσιογράφος, είχε αποκαλύψει μελέτη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, για σενάρια σε περίοδο κρίσης μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, και των πιθανοτήτων εναντίον του καθενός σε μια σειρά ένοπλων διαφορών στο Αιγαίο και στον εναέριο χώρο.

Η αποκάλυψη ανέφερε για το πώς ο τουρκικός στρατός θα κινηθεί για να καταλάβει ελληνικά νησιά με την ανάπτυξη ειδικών δυνάμεων από τον αέρα και τη θάλασσα, ενώ χθεσινή τουρκική φωτογραφία μας αποκαλύπτει τον εφοδιασμό των τουρκικών ειδικών δυνάμεων στην Κύπρο με νέα τουρκικής κατασκευής αυτόματα τυφέκια, και αυτό σίγουρα δεν είναι τυχαίο.

Το καθεστώς Ερντογάν, θέλει να επιβάλει την ανύπαρκτη " Γαλάζια Πατρίδα" που καταλαμβάνει χώρο στο μισό Αιγαίο μέχρι την Κύπρο, και για αυτό θα κάνει στην κυριολεξία τα πάντα μέχρι τις επόμενες τουρκικές εθνικές εκλογές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ