Στρατός Ξηράς

Παραιτήσεις νέων Αξιωματικών στις Ένοπλες Δυνάμεις ενώ η νεολαία δείχνει δυσαρέσκεια ένταξης σε παραγωγικές Σχολές

Δυσοίωνα είναι τα πράγματα για νεαρούς Αξιωματικούς στις Ένοπλες Δυνάμεις, αφού το φαινόμενο της παραίτησης Αξιωματικών που δεν έχουν συμπληρώσει ούτε το ¼ του συντάξιμου βίου παραιτούνται από τις τάξεις των Ενόπλων δυνάμεων.

Σύμφωνα με πρόσφατη ΕΔΥΕΘΑ, αποστρατεύθηκαν, μεταξύ άλλων, 8 Λοχαγοί από ΣΣΕ, 3 Λοχαγοί από ΣΣΑΣ, 4 Υπολοχαγοί από ΣΣΕ, κατόπιν αποδοχής των αιτήσεων αποστρατείας παραίτησής τους από τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Μιλάμε για νέους σε ηλικίας ανθρώπους, που βρίσκονται σε ελάχιστα χρόνια στον Στρατό, και οι οποίοι παραιτούνται προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά.

Το φαινόμενο ξεκίνησε με τις παραιτήσεις Αξιωματικών και Υπαξιωματικών στο Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο αποτέλεσε έκπληξη πρώτου μεγέθους.

Μιλάμε για παραιτήσεις στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού, με μερικούς από τους οποίους προέρχονται από την Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και αφορούσαν Αξιωματικούς καριέρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαθητές στρατιωτικών Σχολών παραιτούνται κάθε χρόνο, ειδικά τους πρώτους δύο μήνες εδώ και πολλά χρόνια, για προσωπικούς λόγους.

Οι βάσεις τώρα όλων των Στρατιωτικών Σχολών έχουν πάρει την κατιούσα σύμφωνα και με τα φετινά δεδομένα, ενώ οι ειδικοί μιλούν για τάση των καλών μαθητών να αποφεύγουν αυτές τις Σχολές, κάτι που έχει προβληματίσει την Στρατιωτική ηγεσία, που διαβλέπει μελλοντικά προβλήματα.

Η στρατιωτική ζωή με την μείωση της θητείας, την πανσπερμία στρατιωτικών μονάδων, ειδικά αυτές του Στρατού ξηράς, την  αύξηση των ενοικίων και τους κόστους ζωής, έχει προκαλέσει άκρως αρνητικά αισθήματα σε πολλούς υποψήφιους σπουδαστές, που γίνονται κοινωνοί αυτών των προβλημάτων από φίλους και συγγενείς που υπηρετούν ήδη στις Ένοπλες Δυνάμεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το έτερο και πιο σοβαρό πρόβλημα είναι η διαβίωση και οι μισθοί των στελεχών, οι οποίοι δεν φτάνουν για να βγει ούτε ο μήνας, ενώ τα έξοδα συνεχώς αυξάνονται από μετακινήσεις και άλλες υποχρεώσεις.
Η αύξηση δε των υποχρεώσεων των στελεχών, οι υπηρεσίες, οι ασκήσεις, τα νυχτερινά, οι πυρκαγιές, έχουν προκαλέσει δυσαρέσκεια σε πολλά στελέχη, με πολλά από αυτά που είναι σε ηλικία συνταξιοδότησης να κινούνται χωρίς σκέψη προς την έξοδο.

Εδώ και κάποιο διάστημα ακούγεται ο σχεδιασμός και η ψήφιση νέου νομοσχεδίου για αύξηση των μισθών των Στελεχών, που έχουν καθηλωθεί εδώ και χρόνια λόγω μνημονίων και οικονομικής κρίσης.

Ακόμα όμως και αυτή η προσπάθεια είναι σταγόνα στον Ωκεανό, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, πολλά στελέχη θα δεχθούν ανάλογη αύξηση στα ενοίκια από ορισμένους ενοικιαστές που κοιτούν το προσωπικό τους όφελος με διάφορα προσχήματα.

Με δεδομένη την τουρκική επιθετικότητα, παρά την ήρεμη τωρινή περίοδο, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα πράξουν το καθήκοντος τους, όπως το κάνουν καθημερινά, αλλά δεν σημαίνει ότι μπορούμε να αγνοούμε τα προβλήματα που υπάρχουν, και κυρίως να τα βάζουμε κάτω από το χαλί.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές