Στρατός Ξηράς
Ενημερώθηκε στις:

Βουλευτής Δ. Καιρίδης: Μοντέλο Φινλανδίας σε σχέδιο του Υπουργείου Άμυνας μετά τις εκλογές-”Έχουμε λίγους κληρωτούς που μειώνονται συνεχώς” (Βίντεο)

Για μοντέλο Φινλανδίας έκανε λόγο ο Βουλευτής Δημήτρης Καιρίδης στην εκπομπή Evening Report του One Channel, σχετικά με το θέμα της Εφεδρείας στον ελληνικό Στρατό, που τον ταλανίζει το σοβαρό θέμα της έλλειψης μελών τα επόμενα χρόνια λόγω υπογεννητικότητας. 

Ο ίδιος τόνισε ότι “έχουμε ένα δυναμικό 70-80.000 κληρωτών οι οποίοι υπο-αποδίδουν, έχω συζητήσει διεξοδικά με τον πρωθυπουργό για το θέμα αυτό, και με τον Νίκο Χαρδαλιά, σε συσκέψεις στο υπουργείο Άμυνας.https://www.youtube.com/watch?v=Nf8Y2gZT0QA&ab_channel=PentapostagmaTV

Είμαστε ένας λαός με λιγοστούς κληρωτούς, ο αριθμός των οποίων μειώνεται συνεχώς, λόγω της υπογεννητικότητας, για αυτό οι Στρατιώτες μας δεν πρέπει να βάζουμε στο περιθώριο κάνοντας αγγαρείες, αλλά να τους δώσουμε κίνητρα.  

Θα υιοθετήσουμε μοντέλα άλλων χωρών, χωρίς να είναι ανάγκη να πάμε στο Ισραήλ, αλλά στην Φιλανδία-Σουηδία, έτσι οι Έλληνες κληρωτοί που έρχονται να κάνουν την θητεία τους, θα επιδιώκουν να την κάνουν, και θα την υλοποιούν έχοντας αυτογνωσία για αυτή την αποστολή.

Οι κληρωτοί θα αποκτούν δεξιότητες κατά την διάρκεια της θητείας τους, και όπως γίνεται σε Φιλανδία, Σουηδία και Ισραήλ, αυτές οι γνώσεις θα τους δώσουν θέσεις στην αγορά εργασίας.

Θα φτιάξουμε έτσι την όλη κατάσταση, ώστε η θητεία των 12 μηνών να μην θεωρείται ως αγγαρεία ή χαμένος χρόνος, αλλά να είναι μια επένδυση στα νέα παιδιά.

Δεν είναι μόνο τα όπλα, τα τρομερά αεροσκάφη F-35, αλλά το έμψυχο δυναμικό που δίνει ζωή σε αυτά τα οπλικά συστήματα”, ανέφερε ο ίδιος μεταξύ άλλων.

Δεν υπάρχει σαφής εικόνα το τι θα αφορούσε ένα τέτοιο νομοσχέδιο για την θητεία

Πρόκειται για νέο σχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις, που αφορά περίοδο μετά τις εκλογές, αλλά δείχνει το γεγονός ότι το θέμα της υπογεννητικότητας απασχολεί τόσο την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας, όσο φυσικά και την στρατιωτική.

Δεν έχουμε κάτι απτό και ξεκάθαρο στα χέρια μας για να το αξιολογήσουμε, αλλά κάτι που σίγουρα θα απασχολήσει κάθε σώφρων υπουργό Άμυνας το επόμενο διάστημα λόγω των σχεδίων της Τουρκίας στο Αιγαίο.  

Υπενθυμίζουμε ότι η Φιλανδία με πληθυσμό 5.600.000, μικρότερο δηλαδή από της Ελλάδος, παίρνει τα δικά της μέτρα για να έχει συνεχώς εκπαιδευμένες δυνάμεις Εφέδρων, με μια Ένωση, που βρίσκεται υπό την αιγίδα του κράτους.  

Η Εθνική Ένωση Εκπαίδευσης Άμυνας της Φινλανδίας είναι ένας εθελοντικός οργανισμός που παρέχει εκπαίδευση ασφάλειας σε Φινλανδούς πολίτες ηλικίας άνω των 15 ετών και συμπληρωματική στρατιωτική εκπαίδευση για όλους τους Φινλανδούς πολίτες ηλικίας άνω των 18 ετών.

Οι στόχοι των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Ένωσης αυτής, είναι η διατήρηση των δεξιοτήτων και των γνώσεων που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια της στράτευσης, η προετοιμασία των Φιλανδών υπηκόων για πιο απαιτητικά καθήκοντα, εξοικείωση των Εφέδρων με αλλαγές στις δομές και δραστηριότητες εθνικής άμυνας και εκπαίδευση των μονάδων για τη σύνθεσή τους εν καιρώ πολέμου.

Τα στρατιωτικά μαθήματα της Ένωσης είναι ανοιχτά όχι μόνο σε Εφέδρους που έχουν κάνει την θητεία τους, αλλά και σε αυτούς που δεν έχουν κάνει την θητεία τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

apache
Οπλικά συστήματα 0

Τους έπιασε τρέμουλο τους Τούρκους-Δύο τάγματα αναβαθμισμένων ελικοπτέρων Apache AH-64E και AH-64A για την Αεροπορία Στρατού σε Αιγαίο και Έβρο σύντομα

Το ένα από τα δύο τάγματα θα είναι επίλεκτο, αφού θα αποτελείται από την αιχμή του δόρατος των Apache: την...
Μέση Ανατολή 0

Αποκάλυψη-Τρομερό Βίντεο με ανατίναξη τουρκικού ελικοπτέρου Sikorsky στο Β.Ιράκ-Πανστρατιά Κούρδων για εξόντωση των τουρκικών δυνάμεων από ΡΚΚ

"Φορτωμένοι" οι Κούρδοι με ρωσικούς πυραύλους Kornet-E γαλλικούς και γερμανικούς αντιαρματικούς πυραύλους 'MILAN' και...
Στρατός Ξηράς 0

Θύελλα παρά τις εξηγήσεις Μητσοτάκη για τα “κενά στην Άμυνα”-Σοβαρή καταγγελία απόστρατου Ταξίαρχου που προκαλεί τεράστια ερωτηματικά

Απόστρατος Ταξίαρχος ΠΖ Νίκος Κατσίκας: “Αν γνωρίζατε για πόσες μέρες πολέμου διαρκούσαν τ’ αποθέματα μας σε βλήματα...