Στρατός Ξηράς
Ενημερώθηκε στις:

Στην επέτειο του "ΟΧΙ" ο Γερμανός Καγκελάριος φέρνει εργοστάσιο θωρακισμένων οχημάτων στην Ελλάδα

Εξαιρετικά προχωρημένες διαβουλεύσεις έχουμε σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ανάμεσα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και σε γερμανική εταιρεία, οι οποίες θα επισημοποιηθούν με την  επίσκεψη του Καγκελάριου Ο.Σόλτς στην Αθήνα.

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Olaf Scholz έρχεται στην Αθήνα στις 27 Οκτωβρίου 2022, μία ημέρα πριν την επέτειο του “ΟΧΙ”, για μια ουσιαστική επένδυση, που δείχνει την πιθανή αλλαγή πλεύσης των Γερμανών στην χώρα μας.

Κύριο θέμα συζήτησης θα είναι μια μεγάλη επένδυση στο τομέα της αμυντικής βιομηχανίας με τη δημιουργία γραμμής παραγωγής και συντήρησης τεθωρακισμένων οχημάτων στη Βόρεια Ελλάδα, αναφέρει το κανάλι STAR News.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

“Η Ελλάδα διευρύνει τις συμμαχίες της και με χώρες που παραδοσιακά απέφευγαν να στεναχωρήσουν την Τουρκία, όπως η Γερμανία. Παραμονές της 28ης Οκτωβρίου θα είναι στην Αθήνα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Star, ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σόλτς, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Έλληνα πρωθυπουργού.

Όπως πληροφορούμαστε, σε μια περίοδο που η Γερμανία κάνει μεγάλα ανοίγματα μετά από καιρό στο πεδίο των αμυντικών εξοπλισμών, η γερμανική αμυντική βιομηχανία ενδιαφέρεται για την κατασκευή μιας μονάδας παραγωγής και συντήρησης τεθωρακισμένων, όπως τα Λέοπαρντ που έχει ο ελληνικός στρατός.
Έτσι, μετά τις σχέσεις με Γαλλία-ΗΠΑ, η Ελλάδα βάζει υποψηφιότητα η μονάδα να γίνει εδώ και συγκεκριμένα στη Βόρεια Ελλάδα”
, αναφέρει το κανάλι.

Εργοστάσιο κατασκευής γερμανικών ΤΟΜΑ στην Β.Ελλάδα

Η μεταφορά της γραμμής παραγωγής (στον Βόλο ή στη Θεσσαλονίκη ) γερμανικής εταιρείας στην Ελλάδα αποτελεί μια πρωτοβουλία της ελληνικής πλευράς, η οποία επιχειρεί να μετατρέψει τη χώρα μας σε επισκευαστικό κόμβο, συντήρησης των γερμανικών ΤΟΜΑ και πιθανών αρμάτων μάχης.

Η είσοδο στο ελληνικό οπλοστάσιο των γερμανικών ΤΟΜΑ,  MARDER, εισάγει την χώρα και την αμυντική της βιομηχανία στον τομέα των γερμανικών ΤΟΜΑ.

Υπενθυμίζουμε σύμφωνα με το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, ότι το Καλοκαίρι είχαμε επίδειξη των δυνατοτήτων του γερμανικού  ΤΟΜΑ (Τεθωρακισμένου Οχήματος Μάχης) KF41 Lynx στο στρατόπεδο του ΚΕΤΘ, από την εταιρεία Rheinmetall, ενώπιον επιτροπής αξιωματικών του ΓΕΣ.

Οι εντυπώσεις που άφησε το γερμανικό ΤΟΜΑ ήταν πραγματικά άριστες, και δεν κρύβουμε ότι ο ελληνικός στρατός έχει θέμα στον συγκεκριμένο τομέα, παρά την  προμήθεια από τις ΗΠΑ των τροχοφόρων θωρακισμένων οχημάτων M-1117.
Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις βασίζονται στα ΤΟΜΑ Μ-113 τα οποία είναι παλαιάς τεχνολογίας και δεν ανταποκρίνονται στον σύγχρονο χαρακτήρα μελλοντικών στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Η πρόταση των Γερμανών στην Ελλάδα για αγορά ΤΟΜΑ

Η πρόταση της Rheinmetall για ελληνικό στρατό περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα προμήθειας συνολικά 170 IFV KF41 Lynx και 200 Marder 1A3. Η γερμανική εταιρεία έχει ήδη έτοιμα προς παράδοση περίπου 200 Marder 1A3.

Παράλληλα με τις δύο προτάσεις για τα προγράμματα απόκτησης νέου και μεταχειρισμένου υλικού (εκσυγχρονισμός αρμάτων Leopard και προμήθεια των IFV KF41 και Marder 1A3), η πρόταση της Rheinmetall περιλαμβάνει χρηματοδότηση μέσω δανεισμού καθώς και μια σειρά βιομηχανικών επενδύσεων στην Ελλάδα, ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή μεταφορά τεχνογνωσίας και εγχώριας προστιθέμενης αξίας.

Μάλιστα στο θέμα αναφέρθηκαν και οι Τούρκοι που παρακολουθούν το θέμα και ζορίζονται αφάνταστα σε κάθε ελληνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα, αφού βλέπουν ότι αλλάζουν στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.   

Ταυτόχρονα με την απόκτηση μεταχειρισμένων Marder με κόστος περίπου 500.000 ευρώ ανά εκσυγχρονισμένο όχημα, ο ελληνικός στρατός θα αποκτήσει ένα πολύ ανθεκτικό και σύγχρονο όχημα με μια σειρά από προτεινόμενες βελτιώσεις (νέος πύργος, νέος αποστασιόμετρο λέιζερ, νέα θωράκιση).

Οι Τούρκοι ζορίζονται απίστευτα με το ALTAY

Η Άγκυρα είναι σε πραγματικά απελπιστική κατάσταση με το θέμα των κινητήρων των αρμάτων μάχης ALTAY και για τρίτη φορά ανακοινώνει υπογραφή με την Νότια Κορέα.

Η τουρκική αμυντική βιομηχανία είναι αλήθεια ότι δεν βρίσκει πουθενά κινητήρες για τα νέα άρματα της, ενώ η Άγκυρα παραγνωρίζει ότι εισέρχεται σε οικονομικό πόλεμο με την δύση, αφού ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία θα πρέπει να πουλήσουν και αυτές τα δικά τους άρματα μάχης.

Η δύση δεν θα επιτρέψει στους Τούρκους να προμηθεύσουν με όπλα την Μέση Ανατολή και την Ασία, αφού θορυβήθηκαν για παράδειγμα, μετά τις πωλήσεις BAYRAKTAR σε Πολωνία, Ρουμανία, Ουκρανία και άλλες χώρες.
Όλο υπογράφουν Τούρκοι και Νοτιοκορεάτες για το νέο τουρκικό άρμα μάχης και τίποτα δεν γίνεται.

Η Γερμανία αλλάζει ροτα στην εξωτερική της πολιτική μετά την απόσυρση της Α.Μέρκελ, και αυτό είναι καλό για την χώρα μας, που έχοντας ανοικτά εσωτερικά ( ρεύμα και  ακρίβεια), έχει να αντιμετωπίσει  ταυτόχρονα και την ασταμάτητη τουρκική προκλητικότητα.

Μια κίνηση που έδινε πραγματικά άλλη τροπή στις ελληνογερμανικές σχέσεις, θα ήταν το θέμα των τουρκικών υποβρυχίων Type-214 και η ακύρωση παράδοσης τους, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουμε ζήτημα με την μη μεταφοράς γερμανικής τεχνογνωσίας στην τουρκική πλευρά.
      

   

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η Τουρκία «έγραψε» εκεί που ξέρει την Ελληνική Ρηματική Διακοίνωση απογείωσε το ΚΑΑΝ και έκλεισε την περιοχή μεταξύ Μυκόνου και Χίου

Νέες παράνομες Τουρκικές NAVTEX συνεχίζουν να θέτουν θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών και κλείνουν την καρδιά του...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Καταλήφθηκε η Παμπιέντα και προχωρούν στο Κουράχοβο οι Ρώσοι-Αμερικανός Συνταγματάρχης: Μέχρι τον Σεπτέμβριο τελειώνουν όλα στην Ουκρανία (Βίντεο)

Εισήλθαν οι Ρώσοι στο Κουράχοβο μετά την Μαρίνκα ενώ η Πολεμική τους Αεροπορία ισοπεδώνει ουκρανικές δυνάμεις στο...