Εκτοξευτής ρουκετών
Στρατός Ξηράς
Ενημερώθηκε στις:

Αυτοί είναι οι 5 καλύτεροι αντιαρματικοί εκτοξευτές ρουκετών

Οι αντιαρματικοί εκτοξευτές ρουκετών είναι πύραυλοι που εκτοξεύει το πεζικό εναντίων τεθωρακισμένων οχημάτων όπως για παράδειγμα αρμάτων μάχης. Τα κριτήρια κατάταξής τους είναι κυρίως η ικανότητά τους να διεισδύουν θωρακίσεις και η εμβέλειά τους. Για να δούμε τους 5 κορυφαίους. 

5. RPG-29 Vampir

Ξεκινάμε με έναν ρωσικό εκτοξευτή, ο οποίος αναπτύχθηκε κατά την διάρκεια της δεκαετίας του '80. Οι Σοβιετικοί έψαχναν έναν εκτοξευτή ανώτερο του RPG-7 για να καταστρέφουν τρίτης γενιάς άρματα μάχης όπως το αμερικανικό M1 Abrams και το βρετανικό Challenger. 

Πυρομαχικά: ρουκέτες 105 χιλιοστών 
Διεισδύει: θωράκιση 600 χιλιοστών σιδήρου με εκρηκτικά αντιδραστική θωράκιση (ERA) ή 750 χιλιοστών χωρίς ERA 
Εμβέλεια: 450-500 μέτρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

4. RPG-32

Ο RPG-32 αποτελεί έναν νέο ρωσικό εκτοξευτή, ο οποίος αναπτύχθηκε κυρίως για εξαγωγές. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολλαπλές φορές και να ρίξει διαφορετικές ρουκέτες. Το όπλο αποτελεί έναν από τους πιο θανατηφόρους εκτοξευτές ρουκετών σήμερα. Το όπλο ωστόσο δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ από τον ρωσικό στρατό. 

Πυρομαχικά: ρουκέτες 105 και 72 χιλιοστών
Διεισδύει: θωράκιση 650 χιλιοστών με ERA ή 750 χιλιοστών χωρίς ERA
Εμβέλεια: έως 350 μέτρα

3. Panzerfaust 3

Το γερμανικό αυτό όπλο ονομάζεται Panzerfaust ή αλλιώς Tank Fist (Γροθιά Τανκ) και ξεκίνησε να αναπτύσσεται το 1978. Η χαμηλού επιπέδου παραγωγή του ξεκίνησε το 1987 και για την εποχή εκείνη αποτελούσε ένα πολύ αποτελεσματικό όπλο. Σήμερα έχουν παραχθεί πάνω από 250,000 μονάδες. 

Πυρομαχικά: ποικιλία διαφορετικών πυραύλων
Διεισδύει: θωράκιση 700 χιλιοστών με ERA και 900 χιλιοστών χωρίς
Εμβέλεια: έως 600 μέτρα

2. RPG-28 

Έπρεπε να σας είχαμε προειδοποιήσει ότι οι τέσσερις από τους πέντε εκτοξευτές της λίστας θα αποτελούν ρωσικής παραγωγής. Ο συγκεκριμένος σχεδιάστηκε την δεκαετία του 2000, αφού οι Ρώσοι δεν έμειναν ικανοποιημένοι με την απόδοση του RPG-27 και σχεδίασαν κάτι ισχυρότερο. Το όπλο ξεκίνησε να υπηρετεί στον στρατό της χώρας το 2011. Μέχρι και σήμερα αποτελεί τον ισχυρότερο εκτοξευτή αντιαρματικών ρουκετών του κόσμου. 

Πυρομαχικά: ποικιλία διαφορετικών πυραύλων
Διεισδύει: θωράκιση 900 χιλιοστών πίσω από ERA
Εμβέλεια: άγνωστη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

1. RPG-30

Όπως αναφέραμε και πριν λίγο, ο RPG-28 είναι ο ισχυρότερος εκτοξευτής της λίστας και όχι ο RPG-30. Ο RPG-30 δεν υπερισχύει ούτε σε θέμα εμβέλειας ούτε σε θέμα διείσδυσης, όμως διαθέτει ένα κρυμμένο χαρακτηριστικό που τον κάνει τον καλύτερο του κόσμου. Ο συγκεκριμένος εκτοξευτής μπορεί να ξεπεράσει ενεργά συστήματα προστασίας όπως το Trophy. Ο πύραυλος φαίνεται πως αποτελεί τον μόνο με αυτή την ικανότητα. Να αναφέρουμε ότι τον χρησιμοποιεί ο ρωσικός στρατός από το 2013. 

Πυρομαχικά: 2 πύραυλοι, ο ένας λειτουργεί ως αντιπερισπασμός για το ενεργό σύστημα προστασίας και ο δεύτερος καταστρέφει τον στόχο
Διεισδύει: θωράκιση 600 χιλιοστών πίσω από ERA και 750 χιλιοστών χωρίς ERA 
Εμβέλεια: άγνωστη (εμβέλεια στόχευσης έως 200 μέτρων)

 

GALLERY

RPG-29
RPG-32
Panzerfaust 3
RPG-28
RPG-30
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ