Δυνάμεις Ξηράς
Στρατός Ξηράς
Ενημερώθηκε στις:

Αυτοί είναι οι 5 πιο ισχυροί στρατοί ξηράς του κόσμου για το 2022

Ο στρατός ξηράς αποτελεί ίσως το βασικότερο τμήμα του στρατού για τα περισσότερα κράτη. Για να δούμε ποιες πέντε χώρες είναι πιο καλά εξοπλισμένες σε αυτή το κομμάτι και πόσο ισχυρές είναι οι δυνάμεις τους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

5) Νότια Κορέα

Η χώρα μπορεί να διαθέτει λιγότερα άρματα μάχης από άλλες χώρες όπως για παράδειγμα την Αίγυπτο, αλλά έχει στο οπλοστάσιο της κάποια από τα καλύτερα όπλο του κόσμου. Καλό παράδειγμα αποτελεί το K9 άρμα μάχης.

Η χώρα διαθέτει σχεδόν 600 χιλιάδες ενεργούς στρατιώτες, 2,800 βασικά άρματα μάχης, και σχεδόν 200 επιθετικά ελικόπτερα.

Ο προϋπολογισμός της χώρας για στρατιωτικές δαπάνες το 2022 έχει οριστεί στα 32 δισεκατομμύρια δολάρια. 

4) Ινδία

Η Ινδία, η οποία ουκ ολίγες φορές έχει εμπλακεί σε στρατιωτικές συμπλοκές με το γειτονικό Πακιστάν, έχει περίπου 1.450.000 ενεργό προσωπικό. 

Ο στρατός της χώρας λέγεται πως διαθέτει σχεδόν 5 χιλιάδες άρματα μάχης, 4 χιλιάδες ρυμουλκούμενα πυροβόλα και περίπου 100 με 200 επιθετικά ελικόπτερα. 

Ο στρατιωτικός της προϋπολογισμός υπολογίζεται στα 50 δισεκατομμύρια δολάρια για αυτό το έτος. 

3) Κίνα

Το ισχυρότερο κράτος της Ασίας, η Κίνα διαθέτει το εντυπωσιακό ποσό των 2.200.000 ενεργών μελών στο προσωπικού της. Το ποσό αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο παγκοσμίως. 

Ο στρατός της χώρας διαθέτει τουλάχιστον 33 χιλιάδες τεθωρακισμένα οχήματα, 3,500 άρματα μάχης και σχεδόν 1.000 στρατιωτικά ελικόπτερα. 

Ο προϋπολογισμός για στρατιωτικούς σκοπούς αναμένεται να φτάσει τα 300 δισεκατομμύρια αυτό το έτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

2) Ρωσία

Μπορεί η Κίνα να αναπτύσσεται ταχύρυθμα αλλά η Ρωσία δεν έχει εκθρονιστεί ακόμα από την δεύτερη θέση. Το ενεργό προσωπικό του ενός εκατομμυρίου είναι από τα καλύτερα εκπαιδευμένα του κόσμου.

Η χώρα διαθέτει 27 χιλιάδες τεθωρακισμένα οχήματα, τουλάχιστον 6 χιλιάδες μονάδες αυτοκινούμενων πυροβόλων και πάνω από 3,800 μηχανοκίνητα ρουκετοβόλα. 

Αν και βρίσκεται πολύ υψηλά στην κατάταξη, η Ρωσία αναμένεται να ξοδέψει 'μόλις' 70 δισεκατομμύρια για στρατιωτικές δαπάνες φέτος.

1) ΗΠΑ

Όπως και στο ναυτικό και την αεροπορία, έτσι και στον στρατό ξηράς οι ΗΠΑ κυριαρχούν με διαφορά. Η χώρα διαθέτει 1.400.000 ενεργό προσωπικό, το οποίο βρίσκεται σε άπειρες στρατιωτικές βάσεις σε όλον τον κόσμο.

Τα νούμερα του εξοπλισμού ξηράς του στρατούς της είναι τρελά: 40 χιλιάδες τεθωρακισμένα οχήματα, 1.000 επιθετικά ελικόπτερα και 6.000 βασικά άρματα μάχης!

Ο προϋπολογισμός για το 2022 ενδέχεται να φθάσει το εξωφρενικό ποσό των 715 δισεκατομμυρίων δολαρίων! 

 

GALLERY

Δυνάμεις Ξηράς
Δυνάμεις Ξηράς
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ