Πολεμική αεροπορία
Πολεμική αεροπορία
Ενημερώθηκε στις:

Αυτές είναι 5 ισχυρότερες και πιο επικίνδυνες πολεμικές αεροπορίες!

Με τα τόσο εξελιγμένα αεροσκάφη του 21ου αιώνα, οι πολεμικές αεροπορίες το 2022 είναι ίσως το πιο επικίνδυνο και θανατηφόρο τμήμα στρατού που υπάρχει. Για να δούμε ποια κράτη βρίσκονται στην κορυφή και διαθέτουν τις 5 κορυφαίες πολεμικές αεροπορίες του κόσμου!

5. Ηνωμένο Βασίλειο

Όπως και στο ναυτικό, το Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτει την πέμπτη πιο ισχυρή πολεμική αεροπορία του κόσμου. Η Βασιλική Αεροπορία αποτελεί την παλαιότερη πολεμική αεροπορία του κόσμου και διαθέτει ακόμη και σήμερα τα πιο εξελιγμένα και εξειδικευμένα όπλα που υπάρχουν. Σήμερα πετάει σχεδόν 500 αεροσκάφη, γεγονός που την κάνει την μεγαλύτερη αεροπορία στην Ευρώπη. Σε επίπεδο ΝΑΤΟ, βρίσκεται δεύτερη μετά τις ΗΠΑ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

4. Ινδία

Με περίπου 170 χιλιάδες προσωπικό και 1.500 αεροσκάφη, η ινδική πολεμική αεροπορία είναι η τέταρτη ισχυρότερη του κόσμου σήμερα. Επίσημα ιδρύθηκε το 1932 και έκτοτε έχει πάρει μέρος σε ποικίλους πολέμους και έχει σταθεί καθοριστικός παράγοντας στην έκβαση πολλών μαχών. Στον πόλεμο του Καργκίλ το 1999, βοήθησε σημαντικά τον ινδικό στρατό παρέχοντας αεροπορική υποστήριξη με ελικόπτερα.

3. Ισραήλ

Η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ ιδρύθηκε το 1948, λίγο μετά την ανεξαρτησία της χώρας. Πλέον η αεροπορία έχει και διαστημικό τμήμα για αυτό και ονομάζεται "Air and Space Arm". Το οπλοστάσιο της διαθέτει ένα μεγάλο στόλο από μοντέρνα αεροσκάφη, αρκετά από τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα για να ικανοποιούν τις απαιτήσεις της αεροπορίας. Η ιστορία έχει δείξει πως η ισραηλινή αεροπορία είναι ικανότατη και πάντα έτοιμη να 'αναχαιτίσει' τους αντιπάλους της. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

2. Ρωσία

Φυσικά, η ρωσική πολεμική αεροπορία βρίσκεται επάξια στην δεύτερη θέση. Από την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και μετά, η ρωσική πολεμική αεροπορία έχει εμπλακεί σε αρκετούς βομβαρδισμούς στην Μέση Ανατολή. Στην δεκαετία του '80, η Σοβιετική Ένωση διέθετε περίπου 10 χιλιάδες αεροσκάφη και μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του '90 η αεροπορία του κράτος ήταν μόνη της μία υπερδύναμη. Σήμερα, πετάει πάνω από 4 χιλιάδες στρατιωτικά αεροσκάφη. 

1. ΗΠΑ

Πολύ αναμενόμενο αν σκεφτεί κανείς ότι η αμερικανική πολεμική αεροπορία διαθέτει την μεγαλύτερη ποσότητα στρατιωτική αεροσκαφών, η οποία κοντραρίζεται όλον τον υπόλοιπο πλανήτη! Η αεροπορία των ΗΠΑ αποτελεί επίσης την πιο εξελιγμένη του κόσμου και ιδρύθηκε το 1947 με τον σύνθημα "No One Comes Close" ("Κάνεις Δεν Πλησιάζει"). Ο οικονομικός προϋπολογισμός της για το 2021 ήταν περίπου 200 δισεκατομμύρια δολάρια, πράγμα λογικό αν λάβετε υπόψη πως το κράτος λειτουργεί πάνω από 13 χιλιάδες στρατιωτικά αεροσκάφη. Το ενεργό προσωπικό ανέρχεται στα 350 χιλιάδες μέλη, εκ των οποίων 63 χιλιάδες είναι αξιωματικοί. Ας μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε την πλήρη κάλυψη από δορυφόρους ειδικά σχεδιασμένους για την κάλυψη των απαιτήσεων της πολεμικής αεροπορίας. 

GALLERY

Βασιλική Αεροπορία
Ινδική Αεροπορία
Ισραηλινή Αεροπορία
Ρωσική Αεροπορία
Αεροπορία ΗΠΑ
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Άλλα κόλπα με το Ισραήλ με τεχνολογία C-UAS κατά των τουρκικών UCAV-Στα σκαριά σχέδιο ανάπτυξης ελληνικών πλοίων-αεροσκαφών μέσα σε αμερικανικές δυνάμεις στην Α.Μεσόγειο

Το αμερικανο- εβραίικό ινστιτούτο jinsa ζητά από την Ουάσιγκτον να σταλούν μόνιμα στην Ελλάδα αντιτορπιλικά (DDG) ενώ...