Στρατός Ξηράς
Ενημερώθηκε στις:

Σκάνδαλο με Γερμανούς στρατιώτες στη Λιθουανία - Tραγουδούσαν Ναζιστικά με ρατσιστικό υπόβαθρο

Μείζον θέμα, έχει προκύψει  στην Γερμανία και στο Υπουργείο Άμυνας, καθώς αποκαλύφθηκε πως στρατιώτες του Γερμανικού στρατού που βρίσκονταν με αποστολή  του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία, τραγούδησαν ύμνο για τον Αδόλφο Χίτλερ.

Αυτή η αήθης ενέργεια των στρατιωτικών, ανάγκασε την ομοσπονδιακή υπουργό Άμυνας Αννγκρέτ Κράμπ-Κάρενμπαουερ,  να ανακοινώσει μετά από την εικαζόμενη κακή συμπεριφορά των στρατιωτικών της Bundeswehr στη Λιθουανία, ότι θα απαλλάξει ολόκληρο τη Δύναμη.

 "Στη Γερμανία, όλες οι απαραίτητες έρευνες και διαδικασίες, θα συνεχιστούν και θα προκύψουν οι συνέπειες", έγραψε στο Twitter. Οι εκτροχιασμοί έβλαψαν τη φήμη του Bundeswehr και της Γερμανίας και θα τιμωρηθούν σοβαρά’’.

Εν τω μεταξύ, μια  έκθεση του SPIEGEL είχε προηγουμένως γνωστοποιήσει ότι το Bundeswehr ( Γερμανικός Στρατός ), είχε εν τω μεταξύ, αποσύρει τέσσερις Γερμανούς στρατιώτες από μια αποστολή του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία, μετά από φερόμενο σοβαρό παράπτωμα που παρατηρήθηκε σε μια εσωτερική γιορτή. 

Οι έρευνες αποκάλυψαν, αρχικές υποψίες για εγκλήματα όπως σεξουαλική επίθεση, προσβολή, πιθανώς με ρατσιστικό υπόβαθρο, και εξαναγκασμό, καθώς και εξτρεμιστική συμπεριφορά, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας.

Στο πάρτι, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 30 Απριλίου σε ένα ξενοδοχείο στην περιοχή Rukla, ορισμένοι στρατιώτες μιας διμοιρίας τεθωρακισμένων, ήταν τόσο μεθυσμένοι που συμπεριφέρθηκαν  «ακραία».

Αυτό έγινε, κατά τη διάρκεια του λεγόμενου Σαββατοκύριακου ανάκαμψης, όμως μετά από αυτήν την συμπεριφορά του στρατιωτικού προσωπικού,  το προσωπικό του ξενοδοχείου ειδοποίησε τη γερμανική στρατιωτική αστυνομία. 

Ακόμη πιο σοβαρό, είναι αυτό που βγήκε  κατά τη διάρκεια των περαιτέρω ανακρίσεων. 

Οι στρατιώτες ανέφεραν, ότι οι συνάδελφοι  από τη διμοιρία τους φέρεται να τραγούδησαν ύμνο κατά την διεξαγωγή  γιορτής  γενεθλίων, που έκαναν  για τον Αδόλφο Χίτλερ στις 20 Απριλίου .

Το περιστατικό προφανώς συνέβη, στους στρατώνες του λιθουανικού στρατού στη Rukla και μάλιστα, υπέπεσε στην αντίληψη  ενός ανωτέρου τους.

Σε κάθε περίπτωση, ένα εσωτερικό σημείωμα αναφέρει ότι οι στρατιώτες τραγουδούσαν το τραγούδι, μετά από τις σαφείς διαταγές ενός λοχία.

Οι ισχυρισμοί είναι τόσο σοβαροί, που το Υπουργείο Άμυνας στο Βερολίνο, ενημερώθηκε για την υπόθεση στο τέλος της περασμένης εβδομάδας . 

Η Υπουργός Kramp-Karrenbauer, έχει ήδη πει, ότι όσοι μπορεί να γνώριζαν κάτι για τα περιστατικά αλλά δεν διαβίβασαν πληροφορίες, θα λογοδοτήσουν επίσης. 

Όταν οι στρατιώτες, ρωτήθηκαν για τα περιστατικά στο ξενοδοχείο, προέκυψε ότι οι κύριοι ύποπτοι πίεσαν  τους υπόλοιπους  στρατιώτες στο τάγμα να μην κάνουν αναφορά.

Έλλειψη 569 βλημάτων πυρομαχικών

Ένα άλλο εξίσου σοβαρό θέμα που προέκυψε, κατά τη διάρκεια της έρευνας, σύμφωνα με πληροφορίες του SPIEGEL, είναι ότι στις αρχές Απριλίου βρέθηκε έλλειψη 569 βλημάτων πυρομαχικών. 

Το Υπουργείο Άμυνας, ενημέρωσε τους εκπροσώπους της Επιτροπής Άμυνας και αυτό  με την σειρά του, έστειλε μια ομάδα ερευνητών. 

Συγκεκριμένα,  ελέγχεται πιθανό σφάλμα καταμέτρησης πυρομαχικών, μετά από άσκηση  βολών που είχε η Διμοιρία.

Η αποστολή «Ενισχυμένη Μπροστινή Παρουσία» (eFP) στη Λιθουανία, είναι μέρος της αποτροπής του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας . 

Από το 2017, αρκετές εκατοντάδες Γερμανοί στρατιώτες, εκπαιδεύουν τοπικές μονάδες στη Λιθουανία και πραγματοποιούν κοινές ασκήσεις, προκειμένου, να είναι έτοιμοι για δράση το συντομότερο δυνατό σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Οι στρατιώτες περνούν τακτικά τα σαββατοκύριακα στο ξενοδοχείο, για να ανακάμψουν από τις ασκήσεις. Όλο το περιστατικό, εγείρει επίσης ερωτήματα επειδή οι Γερμανοί στρατιώτες στο στρατόπεδο του ΝΑΤΟ, απαγορεύετε αυστηρά  να καταναλώνουν αλκοόλ.

Η αντιπολίτευση, ζητά μια γρήγορη και διεξοδική διερεύνηση των περιστατικών. "Είναι ήδη σαφές, ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα από ένα παραπτώματα  που ξεφεύγουν από τη λογική", δήλωσε ο Επικεφαλής της Πράσινης Συμμαχίας Tobias Lindner. 

Ειδικά σε ένα τόσο ευαίσθητο περιβάλλον όπως η Λιθουανία, όπου τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ, έχουν ήδη εκτεθεί σε ψεύτικες εκστρατείες από τη Ρωσία, αυτό είναι "ιδιαίτερα καταστροφικό". 

Επιπλέον, πρέπει να ελέγχεται η επίβλεψη της υπηρεσίας εντός των στρατευμάτων. "Δεν είναι σαφές για μένα, πώς οι ανώτεροι δεν είχαν  παρατηρήσει τόσο σοβαρά πράγματα", λέει ο Lindner.

 Δεν είναι γνωστό αν θα αποκαλυφθεί η αλήθεια, αλλά τέτοιες συμπεριφορές,  κάνουν κάποιον να ανησυχεί βαθειά και να τρομάζει στην ιδέα, ότι μπορεί να αναγεννηθεί  το Ναζιστικό έκτρωμα που τόσο ταλαιπώρησε την Ανθρωπότητα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ