διπλοκάμπινο
Στρατός Ξηράς

Θωρακίζεται ο Έβρος: Προγεφυρώματα και νέα διπλοκάμπινα οχήματα

Η ηγεσία του Στρατού Ξηράς άρχισε να εργάζεται πυρετωδώς επί των νέων συνθηκών που πρέπει να διαμορφωθούν για την αντιμετώπιση νέας απειλής στο μέλλον μελετώντας διάφορα σενάρια. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, στο πλαίσιο του νέου σχεδιασμού έγινε η παραγγελία, μέσω κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 15 διπλοκάμπινων οχημάτων, που θα συμβάλουν στην καλύτερη επόπτευση των συνόρων.

του Χρήστου Μαζανίτη

Οχήματα, όπως το εικονονιζόμενο (σ.σ. η φωτογραφία είναι ενδεικτική) θα τεθούν τις επόμενες εβδομάδες στην διάθεση του Δ᾽ Σώματος Στρατού, προσδίδοντας την ευελιξία που χρειάζονταν στις μετακινήσεις τα στελέχη που συμμετέχουν στην φύλαξη των συνόρων με τα μεικτά κλιμάκια της Αστυνομίας ή της FRONTEX.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ταυτόχρονα, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η τοποθέτηση πασσάλων για την δημιουργία νέων προγεφυρωμάτων, σε σημεία που έχουν σημανθεί, επίσης με ευρωπαϊκά κονδύλια.

Επιπλέον, επειδή το μεγαλύτερο όπλο κατά της τουρκικής προκλητικότητας είναι τα ίδια τα στελέχη του Στρατού, έχουν ήδη γίνει παραγγελίες μεγάλων ποσοτήτων ατομικού εξοπλισμού, που θα διοχετευθεί σε όλους όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Νέα κράνη, διόπτρες, κυάλια και θερμικά, είναι μόνο μερικά απ᾽ όσα περιλαμβάνει το πακέτο που θα λάβουν σύντομα όσοι είναι στην πρώτη γραμμή. Μάλιστα, οι παραγγελίες του νέου ατομικού εξοπλισμού έχουν προβλεφθεί όχι μόνο για όσους βρίσκονται στον Έβρο αλλά και για εκείνους στα νησιά του Αιγαίου.

Όμως, οι ενέργειες ενίσχυσης δεν σταματούν εκεί. Σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις και για ακόμη ένα μεγάλο πρόγραμμα που κυνηγάει η ηγεσία του ΓΕΣ, που θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο την αποτρεπτική ισχύ κι επόπτευση στα σύνορα.​

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εθνικά θέματα 0

Μείναμε...μπουκάλα! Η Τουρκία στον κόλπο να μεταφέρει ισραηλινό αέριο στην Ευρώπη- Ανακοίνωση Ερντογάν αποκαλύπτει το κόλπο-γκρόσο με τις ΗΠΑ

Μας πουλήσαν όλοι οι " φίλοι μας" διότι δεν θέλουν η Ελλάδα να αποκτήσει ποτέ μεγάλη γεωστρατηγική και ενεργειακή...