Στρατός Ξηράς

Δέος προκαλεί η άσκηση «Παρμενίων-2019»: Δείτε τα εντυπωσιακά στιγμιότυπα από την τελική φάση στη Σαμοθράκη-Εικόνες, Βίντεο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση διακλαδική άσκηση «Παρμενίων 2019», γεμίζοντάς μας με υπερηφάνεια και προσφέροντάς μας εντυπωσιακές εικόνες που κόβουν την ανάσα.

Κατά την τελική φάση εκτελέστηκαν πυρά αυτοκινούμενων πυροβόλων και τεθωρακισμένων αρμάτων του Στρατού, επιθετικών ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού, πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τις σημερινές δραστηριότητες παρακολούθησαν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΘΑ, Αντώνιος Οικονόμου, καθώς και ο αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας (Ι), Θεμιστοκλής Μπουρελιάς.

Το βασικό νυχτερινό επιχειρησιακό σκέλος της άσκησης, που πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, στο Πεδίο Ασκήσεων «Αετός» του νομού Έβρου, παρακολούθησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, όπως και σύσσωμη την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

Η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «Παρμενίων 2019» διεξήχθη από τις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου 2019 σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο και εντός του FIR Αθηνών.

https://youtu.be/Fg1vUR0tIsQ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ