Στρατός Ξηράς

Γενικός ξεσηκωμός στον Έβρο για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς - Συλλαλητήριο στις 13:30 στην Ορεστιάδα - Στο «πόδι» η ακριτική Ελλάδα

Όλη η Ελλάδα παρακολουθεί με αγωνία και προσοχή τις εξελίξεις του θέματος της σύλληψης των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών, στην περιοχή Καστανιών Νέας Ορεστιάδας, από τουρκικό στρατιωτικό τμήμα και την κράτησή τους στις τουρκικές φυλακές της Αδριανούπολης.

Οι κάτοικοι του Έβρου στέκονται με όποιο μέσο διαθέτουν στο πλευρό των δύο στρατιωτικών, αρχικά αποφασίζοντας τη μαζική αναβολή των εκδρομών και επισκέψεων στην Αδριανούπολη.

Όπως είχαμε αναφέρει πολλά είναι τα ταξιδιωτικά πρακτορεία που αναβάλλουν κάθε εκδρομή προς Τουρκία επ' αορίστου χρόνου, ώσπου να επιστρέψουν τα 2 στελέχη μας και πάλι στην χώρα μας.

Πριν λίγες μέρα μάλιστα τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαίστρου, αποφάσισαν να ακυρώσουν την καθιερωμένη εκδρομή τους στην Κωνσταντινούπολη και συγκεκριμένα στο Πατριαρχείο για τους Γ' Χαιρετισμούς η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 09 και 10 Μαρτίου 2018.

Ξεσηκωμός και κινητοποίηση επικρατεί όχι μόνο στον Έβρο και όλη την Θράκη για την συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους Έλληνες στρατιωτικούς κρατούμενους στις φυλακές της Αδριανούπολης, αλλά και σε όλη την Βόρεια Ελλάδα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στη Θεσσαλονίκη και τις άλλες περιοχές της Μακεδονίας και γενικά της Βόρειας Ελλάδας, πολλοί είναι αυτοί που μαθαίνοντας ότι το μεσημέρι της Κυριακής θα υπάρξει το συλλαλητήριο υπέρ της ΑΜΕΣΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη που ξεκίνησε με μπροστάρη τον Ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο Ορεστιάδας «ΡΗΣΟΣ”, έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να ταξιδέψουν στην ακριτική πόλη, αναφέρει το evrosnews.gr

Μάλιστα έχουν υπάρξει και ενέργειες για “κλείσιμο” λεωφορείων από συλλόγους και φορείς, προκειμένου να έρθουν οργανωμένα στην Ορεστιάδα και να ενώσουν τις φωνές τους με τις χιλιάδες των Εβριτών, απαιτώντας από την Τουρκία την αποφυλάκιση των δύο παλλικαριών μας και απ’ την ελληνική Κυβέρνηση να προβεί σε οποιαδήποτε απαραίτητη ενέργεια για να τεθεί επιτέλους ένα τέλος στην αιχμαλωσία και την φυλάκιση των δύο στρατιωτικών στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Η ανακοίνωση των διοργανωτών για την αυριανή συγκέντρωση που έχουν ήδη “αγκαλιάσει” δεκάδες σύλλογοι του νομού μας και της Θράκης, αναφέρει το πρόγραμα που είναι:

10:00 π.μ.: Αναχώρηση ποδηλατών με τον Ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο Ορεστιάδας «ΡΗΣΟΣ» και όποιων άλλων επιθυμούν με άλλα μεταφορικά μέσα από την κεντρική πλατεία Νέας Ορεστιάδας με προορισμό τις Καστανιές.
12:00 μ.μ.: Επιστροφή από τις Καστανιές
13:30 μ.μ.: Έναρξη συγκέντρωσης συλλόγων στην κεντρική πλατεία Νέας Ορεστιάδας.

Καλούμε όλον τον Εβρίτικο λαό, και όχι μόνο, να δώσει το «παρών» ως ένδειξη συμπαράστασης στους δυο στρατιωτικούς μας και τις οικογένειες τους !!
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 11/03/2018 στις 10:00 το πρωί ξεκινάμε με ποδηλατοπορεία από την κεντρική πλατεία της πόλης μας με προορισμό το τελωνείο Καστανέων και επιστροφή στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας.
Το κάλεσμα είναι για όλους!! Με ότι μέσο μεταφοράς επιθυμεί ο κάθε ένας!!

Η κίνηση μας αυτή έχει Ειρηνικό Χαρακτήρα και διάθεση συμπαράστασης στα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.

Είμαστε υπερήφανοι για την στάση των δυο στρατιωτικών μας και των οικογενειών τους και θέλουμε να τους πούμε ότι Η ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ

Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι εδώ εμείς οι γείτονες ζούμε ειρηνικά και αρμονικά και τέτοιες ενέργειες με αυτόν τον τρόπο θα έπρεπε να εκλείπουν. 

Είμαστε σήμερα εδώ για να βροντοφωνάξουμε την άμεση αποφυλάκιση και τον επαναπατρισμό των παιδιών μας.

Δεν μιλάμε για κλείσιμο συνόρων σε καμία περίπτωση και ούτε πρόκειται να γίνει, δεν πάμε να πυροδοτήσουμε αλλά να συμπαρασταθούμε για το άδικο στα παιδιά μας.

Το ύφος μας έχει χαρακτήρα Ειρηνικό και συμπαράστασης!

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ λοιπόν 11/03/2018 το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης μας”.

«Να γίνουν όλες εκείνες οι ενέργειες ώστε να γυρίσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα παλικάρια μας πίσω. Είμαστε ρεαλιστές βλέπουμε ότι η υπόθεση αυτή ίσως έχει αρκετά χρονικά μακρύ δρόμο ακόμη αλλά εμείς θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα της καλής γειτνίασης, της φιλίας μεταξύ των δύο λαών και να μπορέσουμε να βροντοφωνάξουμε αυτό το αίτημά μας να γίνουν όλες οι ενέργειες ώστε να γυρίσουν τα παιδιά μας πίσω», δήλωσε το Σάββατο ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, στον ΣΚΑΪ.

“Εξαφανισμένοι” οι τρεις βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των δύο στρατιωτικών μας

Έχουν περάσει 11 μέρες από την σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις Καστανιές από τους Τούρκους, παραμένουν κρατούμενοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, αλλά οι τρεις βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν “εξαφανισμένοι” και δεν βρήκαν να πουν ούτε μια λέξη συμπαράστασης.

Η Νατάσα Γκαρά, που μάλιστα είναι συμπολίτισσα με τον Ορεστιαδίτη ΕΠΟΠ λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, ο Γιώργος Καίσας και ο Δημήτρης Ρίζος, τοποτεθούνται καθημερινά στις προσωπικές τους σελίδες στο facebook επί παντός επιστητού ΚΑΙ είναι πολύ… δραστήριοι να κοινοποιούν δημοσιεύματα φιλοκυβερνητικών εφημερίδων.

Όμως δεν έχουν βγάλει… άχνα στο θέμα της απαράδεκτης αιχμαλωσίας του ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη και του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη.

Ακολουθούν την τακτική σιωπής του επίσης “εξαφανισμένου” αρμόδιου υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και δεν κάνουν έστω μια τυπική δήλωση συμπάθειας και συμπαράστασης για τους ίδιους και τις οικογένειες τους, όταν ο ένας από τους δυο στρατιωτικούς κατάγεται από το νομό τους. Δεν τους ζητάει κανείς να τοποθετηθούν και να δικαιολογήσουν τους απαράδεκτους χειρισμούς της Κυβέρνησης στην συγκεκριμένη υπόθεση, ούτε τον εφησυχασμό που καλλιέργησε μιλώντας για ένα τυπικό επεισόδιο που θα διευθετηθεί.

Να πουν ένα “κουράγιο στους γονείς τους και ευχόμαστε γρήγορα να επιστρέψουν στην Ελλάδα”, ακόμα και αν δεν το πιστεύουν τους ζητάει ο κόσμος.

Οι χιλιάδες Εβρίτες που αγωνιούν και ξεσηκώθηκαν αγανακτισμένοι από την απαράδεκτη και προκλητική στάση και συμπεριφορά των Τούρκων. Προφανώς δεν θέλουν να δυσαρεστήσουν το κόμμα τους και την Κυβέρνηση.

Άλλωστε επανειλημένα το έχουν αποδείξει ψηφίζοντας τα πάντα, ακόμα και εκείνα που είναι αντίθετα με την στάση ζωής που είχαν, κυρίως οι μεγαλύτεροι Καίσας και Ρίζος τα προηγούμενα χρόνια. Το μόνο που τους νοιάζει όπως αποδεικνύεται, είναι να κρατήσουν την καρέκλα τους και την παχυλή βουλευτική τους αποζημίωση. Εκτός αν συμφωνούν με τον “σύντροφο” και συνάδερφο τους βουλευτή Νίκο Φίλη, που είπε ότι οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί και η τύχη τους δεν είναι το μείζον. Δεν αποκλείεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ