Σκοπιανό
Ενημερώθηκε στις:

Κοροϊδεύει ο Καρακατσάνοφ: «Ο Ζάεφ δέχεται πρόσφυγες από το Αφγανιστάν, γιατί εκεί ζουν απόγονοι των Μακεδόνων»

Ο Βούλγαρος πολιτικός σε συνέντευξή του σε ενημερωτική πύλη των Σκοπίων, ρωτήθηκε εάν η Βουλγαρία έχει αποδειχθεί λιγότερο συνεργάσιμη από τα Σκόπια στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στο Αφγανιστάν, ο Καρακατσάνοφ είπε ειρωνικά ότι «θα στεγάσουμε 450 Αφγανούς επειδή ο Αλέξανδρος είχε κατακτήσει το Αφγανιστάν και οι Μακεδόνες έχουν απογόνους εκεί».

Πρόσθεσε:

«Είμαι σε δίλημμα για το πώς να απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση. Αστειευόμενος ή σοβαρολογώντας ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω με το αστείο. Είναι φυσιολογικό ο κ. Ζάεφ να δέχεται Αφγανούς. Άλλωστε, κατά την εποχή του Γκρουέφσκι έγινε κατανοητό ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες ζούσαν στο Αφγανιστάν και στο Πακιστάν. Παραχωρήσατε ακόμη και γη σε πακιστανικό δήμαρχο χωριού κοντά στη λίμνη της Αχρίδας. Τον ανακοινώσατε ως Βασιλιά Γκαζανφάρ κ.λπ. ως …άμεσος απόγονος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Όπως είναι γνωστό, ο Μέγας Αλέξανδρος κατέκτησε το Αφγανιστάν και έφτασε στο Πακιστάν. «Είναι απολύτως φυσιολογικό ο κ. Ζάεφ να αποδέχεται αυτούς τους πρώην αρχαίους Μακεδόνες στην πατρίδα τους», δήλωσε ο Καρακατσάνοφ.

Τις …45.000

Ωστόσο, ο Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, τόνισε ότι οι προγραμματισμένοι 450 πρόσφυγες από το Αφγανιστάν που αναμένεται να φτάσουν στα Σκόπια στο μέλλον θα μπορούσαν να φτάσουν τους 45.000.

Σύμφωνα με τον πρώην αναπληρωτή πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, ο Ζάεφ επιδιώκει να γίνει αρεστός με αυτή την κίνησή τους στους Αμερικανούς, και έκανε έναν παραλληλισμό με την κίνηση του πρώην προέδρου Κίρο Γκλιγκόροφ , ο οποίος, σύμφωνα με τον Καρακατσάνοφ, έδωσε 150.000  Σλαβομακεδονικές υπηκοότητες σε Αλβανούς από το Κοσσυφοπέδιο να κερδίσει στις εκλογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν έρθουν 450 Αφγανοί στα Σκόπια, στη συνέχεια σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς θα μπορούν να φέρουν τις οικογένειές τους. Όταν λέω οικογένειες, δεν εννοώ μόνο γυναίκες και παιδιά, αλλά και συγγενείς και γιαγιάδες και ξαδέρφια. Αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να αυξηθούν από 450 σε 45.000. Δεν ξέρω αν τα Σκόπια το χρειάζονται αυτό. Δεν ξέρω τι είναι πιο σημαντικό.  Να υπερασπιστείτε τη χώρα σας ή να την πουλήστε για να ευχαριστήσετε κάποιον στις Βρυξέλλες ή την Ουάσιγκτον. Ούτε οι Βρυξέλλες ούτε η Ουάσιγκτον θα λύσουν τα προβλήματα στα Σκόπια. Όπως θυμάστε, δεν έλυσαν τα προβλήματα το 2001 κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

«Σε γέννησα, θα σε σκοτώσω»! Ρώσοι ειδικοί: Αυτό είναι το μέλλον του Συντάγματος Αζόφ-Αυτοί οι Νατοϊκοί συνελήφθησαν στο Αζοφσταλ

Ρώσοι ειδικοί εκτιμούν ότι οι εθνικιστές του Συντάγματος Αζόφ θα γυρίσουν να δαγκώσουν το χέρι που τους ταΐζει... τις...